Fosta soţie a fondatorului Amazon renunţă la aproape 20 miliarde de dolari!
Ai nevoie de cinci vieţi să poţi cheltui 37 de miliarde de dolari! Fosta soţie a miliardarului Amazon a primit după divorţul pronunţat la 4 aprilie, 37 de miliarde $. Conştientă că este prea mult pentru un singur om, ea a anunţat că va dona 18,5 miliarde $ unui fond caritabil.
Cine a spus că miliardarii nu au inimi de aur? MacKenzie Bezos (49 de ani), fosta soţie a lui Jeff Bezos (55 de ani), a şocat planeta marţi, 28 mai, după ce şi-a anunţat intenţia de a dona jumătate din averea de 37 de miliarde primită la divorţ.
Ea a scris pe pagina ei de Internet că a aderat la un fond caritabil unde au depus miliarde şi Warren Buffett şi Bill Gates şi că va rămâne doar cu 18,5 miliarde de dolari. Jeff Bezos care are o avere estimată la momentul actual la peste 150 de miliarde de dolari, a fost primul care a apreciat gestul făcut de cea care i-a fost soţie timp de 25 de ani. Cei doi miliardari împart custodia celor patru copii pe care îi au împreună şi au declarat că ”viitorul copiilor lor este în siguranţă pentru că le-au depus încă de pe acum în conturi sume considerabile care să îi scutească de griji”. Jeff Bezos a divorţat de MacKenzie după ce publicaţia americană National Enquirer a dezvăluit relaţia amoroasă pe care o avea cu fosta vedetă de televiziune Lauren Sanchez (49 de ani). Conform apropiaţilor, Bezos ducea o viaţă separată de familie de ”câteva luni bune” şi călătorea enorm în cele mai exclusiviste locuri din patru state americane pentru a-şi răsfăţa şi vedea amanta. Jeff Bezos şi MacKenzie au anunţat că se despart, într-un mesaj comun făcut public la 9 ianuarie. Având în vedere că nu aveau un contract prenupţial, partajul s-a făcut la masa negocierilor.
Printre miliardarii care au făcut donaţii considerabile fondului caritabil intitulat ”Giving Pledge” se află inclusiv Jeff Bezos, Carlos Slim Helu, Bernard Arnault, Amancio Ortega şi Larry Page. La nivel mondial, nu mai puţin de 204 bogătaşi au semnat de bunăvoie acordul prin care renunţă la o parte însemnată din averi pentru a veni în ajutorul săracilor.
Banii donaţi în acest fond caritabil vor fi alocaţi diferitelor proiecte de dezvoltare economică şi de cercetare în industria farmaceutică. De exemplu, mare parte din averea lui Bill Gates a fost investită în ţări sărace din Africa şi în lupta contra malariei.