FOTO Cea mai mare lună plină din iulie a făcut spectacol pe cerul lumii. Imaginile îți taie respirația

Ultima actualizare:

Fenomenul Buck Moon (Luna cerbului) are loc în fiecare an, spre jumătatea lunii iulie, dar anul acesta a apărut mult mai devreme decât era de așteptat. Superluna din iulie apare plină timp de până la trei zile, potrivit NASA, informează BBC. Dar Luna se pregătește să dea și alte reprezentații în această vară.

Foto: epa-efe
Foto: epa-efe

Fotografii amatori, dar mai ales cei pasionați de astrologie au surprins o a doua noapte a lunii Buck de la începutul lunii iulie cu detalii uimitoare, în timp ce evenimentul lunar a produs încântare în întreaga lume.

Buck Moon este luna plină a lunii iulie, numită după cerbul mascul care încep să-și recrească coarnele în această perioadă. Numele provine din istoria nativilor americani, în timp ce alte porecle includ Thunder Moon și Hay Moon, scrie Metro.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

Buck Moon din 2023 este deosebită, deoarece este și o superlună. Superlunile apar atunci când luna plină coincide cu perigeul lunar, ceea ce înseamnă că Luna se află în cel mai apropiat punct de Pământ. Orbita Lunii în jurul planetei noastre nu este un cerc perfect, este eliptică – un oval – adică variază în distanță.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

Luni noaptea, Luna se afla la aproximativ 225.000 de mile de Pământ, comparativ cu o medie de 238.855 mile. În punctul său cel mai îndepărtat, Luna se află la 252.088 de mile distanță - cunoscut sub numele de apogeu lunar.

Luna se pregătește și de alte reprezentații în această vară

Buck Moon a atins apogeul ieri, dar va rămâne mare și strălucitoare pe cer în această seară – în funcție de vreme.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

Vara 2023 promite să fie una bogată pentru cei care privesc luna – Buck Moon ar putea fi prima dintre cele patru din acest sezon. Luna viitoare se laudă cu două, Luna Sturgeon pe 1 august și Luna Albastră pe 31 august, urmată de Luna Recoltei pe 28 septembrie.

Cu toate acestea, numărul de superluni este în discuție.

„Fiind un termen originar din astrologie și unul relativ recent, nu există o definiție universal acceptată a ceea ce este o superlună”, a spus dr. Greg Brown, astronom la Royal Observatory Greenwich.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

„Diferitele organizații vor folosi definiții diferite, ceea ce va duce la un număr diferit de superluni raportate pe parcursul anului. Pe baza definiției pe care o folosesc astronomii de la Royal Observatory Greenwich, vor exista doar două superluni anul acesta, ambele găsite în august. Alte surse vor revendica trei sau patru superluni”, a mai spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net