Aşa s-a văzut Superluna Sturion! Imagini superbe din toate colțurile lumii

Ultima actualizare:

Jumătatea lunii august a adus pe cer Superluna Sturion! Momentul special a fost savurat în toate colțurile lumii, unde fotografii profesioniști, dar și cei amatori au căutat să captureze fotografia perfectă.

Turcia. Istanbul. Foto: Gettyimages
Turcia. Istanbul. Foto: Gettyimages

Imediat după ce soarele s-a dus la culcare, locuitorii de pe Pământ au avut parte de una dintre minunile universului. Momentul cu adevărat special i-a hipnotizat chiar și pe cei care aveau gândurile în alte direcții. 

Vezi și: Luna se depărtează de Pământ. Când va avea ziua 25 de ore?

Unele dintre cele mai reușite imagini au fost capturate în Turcia, SUA sau Marea Britanie. Bineînțeles, nicăieri nu puteai da greș. Singura condiție vitală era ca cerul să fie senin. Din păcate, bucureștenii s-au trezit cu nori și furtună tocmai în noaptea în care Luna se hotărâse să facă spectacol.

Citește și: Programul spațial "Drumul spre Marte" împlinește 50 de ani de la fondare! Planul îndrăzneț al Emiratelor Arabe

Imagini superbe cu Superluna Sturion! De unde își trage numele?

Marea Britanie. Essex. Foto: Profimedia
Marea Britanie. Essex. Foto: Profimedia
SUA. New York. Foto: Gettyimages
SUA. New York. Foto: Gettyimages

Numele Superluna Sturion a fost dat de triburile Algonquin din America de Nord şi se referă la numeroşii sturioni prezenţi în râuri şi lacuri în această perioadă a anului.

Sturionul este un peşte de apă dulce din America de Nord care poate atinge lungimi de până la 6 metri şi o greutate de aproape o tonă. Deşi odinioară erau foarte numeroşi, în prezent sunt pe cale de dispariţie. În engleza veche, Luna Sturion era uneori cunoscută sub numele de Luna Orzului, Luna Fructelor sau Luna Cerealelor.

Unii membri ai populaţiei inuite (mâncători de carne crudă, precum eschimoşii) au numit Luna plină din august după lebedele tinere ce îşi iau zborul în această perioadă, Luna zborului lebedelor.

O superlună este cu aproximativ 7% mai mare şi 15% mai luminoasă decât o Lună plină standard. Aşa cum a fost imortalizată în mai multe oraşe ale lumii!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
preot constantin necula tineri jpg
Sushi FOTO Shutterstock jpg
drum dacia1 jpg
gard pexels jpg
animale de companie freepik jpg
comoara pixabay jpg
autostrada a0 bucuresti jpg
gara oravita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net