Aşa s-a văzut Superluna Sturion! Imagini superbe din toate colțurile lumii

Jumătatea lunii august a adus pe cer Superluna Sturion! Momentul special a fost savurat în toate colțurile lumii, unde fotografii profesioniști, dar și cei amatori au căutat să captureze fotografia perfectă.

image
Turcia. Istanbul. Foto: Gettyimages

Imediat după ce soarele s-a dus la culcare, locuitorii de pe Pământ au avut parte de una dintre minunile universului. Momentul cu adevărat special i-a hipnotizat chiar și pe cei care aveau gândurile în alte direcții. 

Vezi și: Luna se depărtează de Pământ. Când va avea ziua 25 de ore?

Unele dintre cele mai reușite imagini au fost capturate în Turcia, SUA sau Marea Britanie. Bineînțeles, nicăieri nu puteai da greș. Singura condiție vitală era ca cerul să fie senin. Din păcate, bucureștenii s-au trezit cu nori și furtună tocmai în noaptea în care Luna se hotărâse să facă spectacol.

Citește și: Programul spațial "Drumul spre Marte" împlinește 50 de ani de la fondare! Planul îndrăzneț al Emiratelor Arabe

Imagini superbe cu Superluna Sturion! De unde își trage numele?

image
Marea Britanie. Essex. Foto: Profimedia
image
SUA. New York. Foto: Gettyimages

Numele Superluna Sturion a fost dat de triburile Algonquin din America de Nord şi se referă la numeroşii sturioni prezenţi în râuri şi lacuri în această perioadă a anului.

Sturionul este un peşte de apă dulce din America de Nord care poate atinge lungimi de până la 6 metri şi o greutate de aproape o tonă. Deşi odinioară erau foarte numeroşi, în prezent sunt pe cale de dispariţie. În engleza veche, Luna Sturion era uneori cunoscută sub numele de Luna Orzului, Luna Fructelor sau Luna Cerealelor.

Unii membri ai populaţiei inuite (mâncători de carne crudă, precum eschimoşii) au numit Luna plină din august după lebedele tinere ce îşi iau zborul în această perioadă, Luna zborului lebedelor.

O superlună este cu aproximativ 7% mai mare şi 15% mai luminoasă decât o Lună plină standard. Aşa cum a fost imortalizată în mai multe oraşe ale lumii!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
Anamaria Prodan jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Prostituata - prostitutie FOTO Shutterstock
mama afis pro noul cod al familiei cuba havana AFP
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg