Imagini fabuloase din toat─â lumea cu luna plin─â

18 ianuarie 2022

Spectacol pe cerul nopţii în a doua jumătate a lunii ianuarie! Mii de oameni din întreaga lume au admirat Luna în toată splendoarea.

image
Imagine de vis pe cerul Londrei, Luna surprinsă în spatele Catedralei Sf. Paul

├Änc─â din cele mai vechi timpuri, omul a fost fascinat de Luna plin─â ┼či evenimentul ceresc a primit de-a lungul vremii diferite conota┼úii, de la simbolurile bel┼čugului, s─ân─ât─â┼úii, fertilit─â┼úii ┼či p├ón─â la cele legate de farmece, vr─âjitorii sau lucr─âri necurate. La 17 ianuarie cerul nop┼úii a fost luminat de prima Lun─â plin─â din 2022.

1abatia whitby yorkshire profimedia 0653820418 (1) jpg
Marea Britanie. Abaţia Whitby, Yorkshire
image
Venezuela. Caracas

Luna plin─â a fost vizibil─â ┼či din Londra, fotografii surprinz├ónd-o dea-supra Catedralei St. Paul, dar ┼či din Yorkshire, l├óng─â aba┼úia Whitby. ├Än folclorul anglo-saxon, prima lun─â plin─â din an se nume┼čte Luna Lupilor, pentru c─â ├«n aceast─â perioad─â se auzeau urletele acestora ├«n p─âdure.

image
Germania. Zwota, Munţii Ore

Localnicii din Zwota, Mun┼úii Ore, din regiunea Vogtland, Germania, au spus c─â ├«n noaptea dintre 17 spre 18 ianuarie satelitul natural al Terrei a fost extrem de str─âlucitor, iar cerul curat  din localitatea elve┼úian─â Fenalet-sut-Bex, a oferit prilejul fotografilor de a poza v├órfurile Les Jumelles din masivul Chablais Valaison.

image
Elvetia. Vârfurile Les Jumeles, Fenalet-sur-Bex
image
Rom├ónia. Bucure┼čti

Aceea┼či priveli┼čte de vis a fost posibil─â ┼či ├«n Caracas, Venezuela. Luna plin─â a fost vizibil─â ┼či din Bucure┼čti, unde fotografii au surprins ├«n centrul ora┼čului c├óteva ciori zbur├ónd bezmetice speriate de sirene, claxoane ┼či pocnitori.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
00032 jpg
Pensionari din România jpg
banica vicoveanca jpeg
crbl  2 (2) jpg
cris ciobanasu vlad gherman png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg