Superluna 2021. Lună plină și eclipsă totală. Cum s-a văzut cel mai spectaculos eveniment astronomic al anului

Ultima actualizare:

    Superluna 2021 și eclipsa totală au avut loc la ora 12.30, ora României
Superluna 2021 și eclipsa totală au avut loc la ora 12.30, ora României

Superluna 2021 dar și eclipsa totală - singura din acest an - s-au numărat printre cele mai importante evenimente astronomice și au putut fi urmărite din foarte multe colțuri ale lumii. Din păcate, în România spectacolul ceresc nu a fost vizibil, căci a avut loc la orele prânzului. Iată însă cum s-a văzut la Observatoarele astronomice din America și Italia.

Cum s-au văzut Superluna 2021 și eclipsă totală a astrului ceresc

Superluna 2021 dar și eclipsa totală de lună au avut loc începând cu ora 12.30, ora României, motiv pentru care nu am putut să ne bucurăm de spectacolul unui astfel de eveniment astronomic. Însă, oamenii din multe colțuri ale lumii au avut ocazia de a vedea o lună mai mare decât în mod obișnuit și de culoare roșie - când astrul ceresc a intrat în conul de umbră al Pământului. 

Observatorul Griffith din Los Angeles a transmis în direct imagini începând cu ora României 11.45, cu doar două minute înainte de începerea fazei penumbrale a eclipsei de Lună. Transmisia s-a încheiat la ora 04.00 - ora Americii - după ultima fază a eclipsei.

Observatorul Lowell - unde a fost descoperită planeta pitică Pluton - a transmis imagini în direct ale eclipsei de la mai multe telescoape din Flagstaff, Arizona, începând cu ora României 12.30

.

Virtual Telescope Project, un observator online fondat de astrofizicianul Gianluca Masi de la Observatorul Astronomic Bellatrix din Italia, a avut  două transmisiuni în direct: una pentru eclipsă și alta pentru superlună. 

Time and Date, un site interactiv care oferă o varietate de instrumente pentru observarea cerului și conversia fusului orar, a avut, de asemenea, o transmisie live începând cu ora 12.30, ora României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net