Fuga soldaților ruși din calea contraofensivei luptătorilor ucraineni

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Armata ucraineană a trecut la o ofensivă fără precedent de la începerea războiului, iar soldații lui Zelenski au reușit să recupereze mai multe teritorii din mânile armatei lui Putin. Soldații ucraineni au relatat că inamicii lor și-au părăsit speriați posturile, lăsând în urmă muniție, armament și tancuri. 

Soldații ruși au abandonat tancurile pentru a-și salva pielea
Soldații ruși au abandonat tancurile pentru a-și salva pielea

O unitate de informații ucraineană aflată în prima linie a declarat pentru The Telegraph că linia de comandă s-a destrămat, astfel că soldații ruși fugeau fără să opună rezistență, mulți dintre ei alegând să renunțe chiar și la uniformă pentru a nu putea fi identificați. 

Unitatea a petrecut o săptămână interceptând comunicațiile radio ale Rusiei și supraveghind pozițiile rusești în vederea unei contraofensive care s-a dovedit a fi una de succes. În doar câteva zile, armata ucraineană a reușit să recupereze de la Rusia peste 3.000 de kilometri de teren pe care soldații ruși îl cuceriseră în primele luni de război. 

Citește și: Scenarii la cald. Către cine arată Rusia cu degetul dacă pierde războiul 

„Au lăsat o cantitate imensă de vehicule și muniție. Nu am putut transfera sau evacua totul în spatele nostru”, a povestit un soldat ucrainean, explicând că majoritatea forțelor pro-ruse au fugit imediat după ce au renunțat la uniforme și au îmbrăcat rapid haine de civili. „Erau o mulțime de uniforme întinse în jur. I-am prins pe unii dintre acești tipi încercând să evadeze în haine civile, îndrugau niște prostii incredibile încercând să se salveze", a completat acesta. 

Moralul soldaților ucraineni este bun 

Soldații ucraineini sunt încrezători de faptul că războiul a început să ia o turnură favorabilă în ceea ce îi privește și subliniază că, în viitorul viitor, și alte teritorii ar putea fi recuperate de la soldații ruși a căror moral nu pare să fie deloc la cote înalte. 

  „Ei au fugit literalmente din pozițiile lor, lăsându-și lucrurile în urmă și îndreptându-se spre teritoriile ocupate. Cred că urmează câștiguri încă și mai semnificative”, declară Marti, un soldat ucrainen, în vârstă de doar 25 de ani. 

Citește mai multe despre ofensiva armatei Ucrainei pe Adevărul. 

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
ardeal jfif
carte de identitate electronica jpg
lalla jpg
348626002 257237036847126 7114836432892579766 n jpg
empatie scaun cu rotile pacient shutterstock 1562124124 jpg
Bordel Constanta jpg
buzau smochine1  jpg