Cele 5 țări care n-ar putea fi cucerite într-un război. Care sunt avantajele lor

Ultima actualizare:

În cazul unui conflict militar, anumite țări sunt foarte greu de cucerit. Luând în calcul caracteristicile geografice, dotările armatei, dar și numărul uriaș al populației, publicația Business Insider a făcut un top cu națiunile care sunt cel mai greu de ocupat.

Ce țări n-ar putea fi cucerite într-un război
Ce țări n-ar putea fi cucerite într-un război

Cinci țări din întreaga lume care nu pot fi cucerite

Statele Unite ale Americii 

În capul listei se găsește SUA. Oricine atacă Statele Unite ale Americii se va lovi de forța militară a acestei națiuni, dar și de cei 330 de milioane de locuitori.

E cunoscut faptul că în SUA există mai multe arme decât oameni. Chiar dacă un invadator ar reuși să preia controlul asupra populației civile, ar trebui să treacă de cea mai bine pregătită și echipată armată din lume, scrie Adevărul.

Un alt aspect important este cel al poziției geografice. Suprafața uriașă, deșertul Arizona, Munții Stâncoși, o rețea masivă de râuri și platouri plus priceperea militară, fac din SUA una dintre țările imposibil de cucerit, potrivit publicației Business Insider.

Interesant de urmărit: Ce impact ar avea o bombă nucleară lansată peste București, Timișoara, Iași, Cluj, Brașov și Constanța. Efectul dezastruos al Tsar Bomba

Rusia 

Țări care n-ar putea fi cucerite într-un război
Țări care n-ar putea fi cucerite într-un război

Țara condusă de Vladimir Putin se află în mijlocul unui conflict cu Ucraina. Când vorbim însă de cucerirea Rusiei, acest lucru pare imposibil. Nici Hitler nu a reușit să ocupe această țară, iar în mod evident, oricine ar încerca acest lucru în zilele noastre ar eșua.

Eventualii invadatorii ar trebui să aibă în vedere că vor lupta cu anumite state ex-sovietice din jurul graniței, având în vedere că multe dintre ele sunt loiale Rusiei.  

De asemenea, inamicul se va lovi de relieful foarte dificil. Invadatorii ar trebui să țină cont de lanțurile muntoase dar și de temperaturile extrem de mici din Siberia, conform sursei citate. 

Afganistan 

Afganistanul este cunoscut drept „Cimitirul Imperiilor”. De ce este imposibil de cucerit această țară? În primul rând, relieful ar da mari bătăi de cap oricărui inamic.

Încă de acum 2 secole, această țară a dovedit că nu poate fi ocupată. Britanicii au atacat-o în 1839, dar un singur om din cei 16.000 de soldați a scăpat cu viață. Acel episod din istorie poartă numele de „Dezastrul din Afganistan”. 

Vezi și: De aici ar putea porni războiul nuclear!

China 

China este cea mai populată țară din lume, având peste 1,3 miliarde de oameni. Totodată, această țară dispune de caracteristici geografice diverse. Este înconjurată de oceane, invadatorii trebuind să fie pregătiți, totodată, pentru deșertul Gobi și junglele din Asia de Sud-Est, dar și pentru regiunile muntoase. În plus, armata este una impresionantă.

India

India dispune și ea de un avantaj reprezentat de relief, înconjurată fiind la nord și est de munți. Populația de peste 1 miliard de oameni ar face din această țară un adversar foarte dificil, susțin cei de la Bussines Insider.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net