SUA au pregătit Ucraina pentru contraofensiva împotriva Rusiei

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Mai mulți oficiali americani și surse ucrainene ar fi declarat pentru CNN că Statele Unite i-ar fi sfătuit pe ucraineni „să nu se întreacă cu gluma”, în perspectiva unei cotraofensive.

Razboi Ucraina Rusia civili antrenati pentru lupta in Liov 30 iulie 2022 FOTO EPA-EFE

Aceștia ar fi sugerat o operațiune mai limitată ca obiective și ca extindere teritorială, pentru a evita supraextinderea și blocarea pe mai multe fronturi.

Au fost analizate scenariile de luptă

Discuțiile dintre americani și forțele ucrainene au constat în analizarea mai multor scenarii posibile în ce privește lupta pe care aceștia plănuiau să o pornească. Aceștia au apelat la exerciții analitice pentru a înțelege nivelul de forțe necesar fiecărui scenariu posibil pentru a avea succes în operațiunea vizată.

Conform oficialilor americani și ucraineni, misiunea de la Herson nu a fost planul inițial. Ucraina avea de gând să acopere o zonă mai mare, dar au hotărât în cele din urmă să se rezume la zona sudică.

Citește și: Adevărul despre pozele cu presupusa asasină a Dariei Dughina ucisă

Pat Ryder, general de brigadă și purtător de cuvânt al Pentagonului, a spus, pentru sursa citată, că „Statele Unite au un dialog de rutină, între armatele celor două state, la mai multe niveluri. Nu vom comenta specificul acestor angajamente.

În general, le oferim ucrainenilor informaţii pentru a-i ajuta să înţeleagă mai bine ameninţările cu care se confruntă, pentru a-şi apăra ţara împotriva agresiunii ruse. În cele din urmă, ucrainenii iau deciziile finale pentru operaţiunile lor”.

Armele occidentale îi ajută pe ucraineni să câștige confruntări

Diverse voci susțin că încă nu se poate estima succesul Ucrainei în lupta lor de recucerirea teritoriilor ocupate de ruși. De asemenea, oficialii ucraineni menționează că această luptă nu va fi una rapidă sau ușoară. Trebuie ținut cont de frigul iernii, care ar putea fi un factor determinant.

Cu toate astea, conform oficialilor, nici armata ucraineană nu este de subestimat. Aceștia bucurându-se de sprijin pe mai multe planuri din partea occidentului, cum ar fi armamentu de cea mai înaltă calitate primit și antrenamente eficiente furnizate.

Citește și: Daria Dughina, priveghi cu sicriul deschis, deși a murit incinerată, după o explozie

Un exemplu de artilerie provenită din Occident ar fi sistemele de rachete HIMARS, folosite de ucraineni pentru a lansa atacuri în spatele fronturilor rusești, în ultimele luni.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net