Adevărul despre pozele cu presupusa asasină a Dariei Dughina ucisă

#Război Ucraina-Rusia

O știre despre asasinarea Nataliei Vovk, ucraineanca despre care rușii susțin că a pus la cale atentatul în urma căruia a fost ucisă Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, a pus internetul pe jar.

Natalia Vovk, în momentul în care părăsea Rusia, după atentatul în urma căruia Daria Dughina a murit
Natalia Vovk, în momentul în care părăsea Rusia, după atentatul în urma căruia Daria Dughina a murit

Toată vâlva a pornit după ce o publicație online din Austria, Exxpress, a preluat o postare viralizată pe platformele de socializare. O imagine blurată cu o femeie întinsă pe un pat a fost prezentată ca fiind poza cadavrului Nataliei Vovk.

Despre ucraineancă, serviciile secrete din Rusia au spus că ar fi executat planul asasinatului Dariei Dughina, pe 20 august.

Ei bine, imaginea utilizată pentru a ilustra povstea este mai veche, din 2020. Este vorba despre Marina Pankratova, o rusoaică de 26 de ani, ucisă de logodnicul ei, Alexander Voronin, chiar înainte ca cei doi să se căsătorească.

Pozele au fost extrase dintr-un caz, din 2020

În iunie 2021, Voronin a fost condamnat la 14 ani de închisoare, într-o colonie de muncă, după cum relata, la vremea aceea, publicația Ren.tv, din Rusia.

Portalul austriac a publicat informații conform cărora Natalia Vovk ar fi fost găsită moartă cu 17 răni de cuțit pe corp, într-un hotel. Informația a avut un impact puternic asupra cititorilor, iar autoritățile din Austria s-au mobiliza pentru a verifica informația.

Citește și: Daria Dughina, priveghi cu sicriul deschis, deși a murit incinerată, după o explozie

Ministrul Afacerilor Interne, din Austria, a declarat, chiar și pentru publicații din Rusia, că informația este verificată, oficialul fiind rezervat în funrizarea prea multor detalii. Până la finalizarea anchetei din Austria, povestea, un fake-news dovedit, a fost demontată de mai multe portaluri angajate în verificarea știrilor false.

Nu este prima tentativă de promovarea a știrilor false. Propaganda pro-rusă a prezentat, de la debutul invaziei din Ucraina, imagini trunchiate, extrase din context, din timpul unor filmări, în care erau utilizate manechine.

Daria Dughina promova informații false, de asemenea

Imaginile de culise, filmate pe platoul unor producții mai vechi, din Rusia, au fost asociate cu măcelul din Bucha, pro-rușii susținând că masacrul civililor din orașul din Ucraina ar fi fost, de fapt, o regie.

Și în acel caz, cei implicați în realizarea producției cinematografice s-au declarat șocați că munca lor a fost asociată unei campanii de fake-news. De altfel, însăși Daria Dughina susținea că masacrul din Bucha a fost o regie a SUA, în ciuda unui val de dovezi confirmate de mai multe entități internaționale, responsabile cu investigarea crimelor de război.

Între timp, dinspre Rusia vin știri despre identificarea unui al doilea presupus suspect implicat în atentatul în urma căruia Daria Dughina și-a pierdut viața. Este vorba despre un alt posibil cetățean ucrainean, Bogdan Țiganenko.

Citește și: Daria Dughina, decorată post-mortem de Putin. Cine sunt suspecții de comiterea atentatului

Conform Serviciului Federal de Securitate a Rusiei, care ar fi recunoscut-o pe Natalia Vovk ca și autoare a oribilei crime, femeie ar mai fi avut un complice.

Cetățeanul Bogdan Țiganenko, de origine ucrainenă, este acuzat că „i-a pus la dispoziţie lui Vovk plăcuţe de înmatriculare false şi documente pe numele Iulia Zaiko, o cetăţeancă din Kazahstan, şi împreună cu Vovk a fabricat dispozitivul exploziv improvizat într-un garaj închiriat din sud-vestul Moscovei” - conform comunicatului FSB, transmis de publicațiile din Rusia.

Cine a fost Daria Dughina

Tatăl Dariei, Aleksandr Dughin, un filosof ultranaționalist ale cărui idei ar fi sursa politicii agresive de expansiune a lui Vladimir Putin, a fost martor al incendiului, momentul în care acesta privea, în stare de șoc, desășurarea evenimentelor fiind surprins în imagini video de alți martori.

Daria Dughina susținea politicile tatălui ei și a atras critici atunci când a făcut un selfie la Azovstal. Pentru că a susținut că masacrul din Bucha, unde armata Rusiei a măcelărit civili ucraineni, ar fi fost un scenariu pus la cale de americani, Daria Dughina a fost interzisă pe rețelele de socializare occidentale, pentru răspândirea de știri false.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net