Un complice la asasinarea Dariei Dughina, identificat de serviciile ruse

Conform unui comunicat al FSB (Serviciul Federeal de Securitate a Rusiei), a mai existat un complice în cazul asasinării cu bombă a fiicei lui Aleksandr Dughin, ideolog rus. Acesta ar fi un cetățean de naționalitate ucraineană cu numele de Bogdan Țiganenko.

A fost identificat un nou suspect în cazul morții Dariei Dughina
A fost identificat un nou suspect în cazul morții Dariei Dughina

Conform Serviciului Federal de Securitate a Rusiei, care ar fi recunoscut-o pe Natalia Vovk ca și autoare a oribilei crime, femeie ar mai fi avut un complice.

Citește și: Daria Dughina, decorată post-mortem de Vladimir Putin

Cetățeanul Bogdan Țiganenko, de origine ucrainenă, este acuzat că „i-a pus la dispoziţie lui Vovk plăcuţe de înmatriculare false şi documente pe numele Iulia Zaiko, o cetăţeancă din Kazahstan, şi împreună cu Vovk a fabricat dispozitivul exploziv improvizat într-un garaj închiriat din sud-vestul Moscovei” - conform comunicatului FSB, transmis de publicațiile din Rusia.

Cu atât mai mult, serviciile de securitate au difuzat un material video de 11 minute privind presupusa intrare a lui Țigankov în țară. De asemenea a fost surprins la volanul mașinii pe care Natalia Vovk ar fi condus-o în Moscova și ar fi folosit-o ca să părăsească țara la o zi după ce a avut loc odioasa crimă.

Vezi și: Daria Dughina, priveghi cu sicriul deschis, deși a murit incinerată, după explozie 

Oficialii ucraineni neagă implicarea în asasinarea Dariei Dughina

Conform surselor, bărbatul s-a născut în 1978 și ar fi părăsit Rusia, mergând spre Estonia. Conform FSB, Natalia Vovk ar fi intrat pe teritoriul Rusiei la data de 23 iulie alături de fiica sa și ar fi închiriat un apartament în aceeași clădire în care locuia și Daria Dughina.

Oficialii ucrainieni neagă orice asociere între Ucraina și asasinarea Dariei Dughina, fapt susținut de un consilier al președintelui Volodimir Zelensky.

Daria Dughina a fost fiica lui Aleksandr Dughin, un scriitor ultranaționalist de origine rusă. Aceasta a încetat din viață la data de 20 august 2022, în urma unui atentat cu bombă, eveniment care a luat prin surprindere mai mulți oficiali ai Rusiei, dar mai ales pe părinții acesteia.

Sursa foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net