Cine a ucis-o pe Daria Dughina, fiica „ideologului lui Putin”

Ultima actualizare:

Fiica lui Aleksandr Dughin (60 de ani), aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost ucisă în urma exploziei unei maşini-capcană. Daria Dughina (30 de ani) a murit pe loc, pe o şosea din apropierea Moscovei.  

Anchetatorii ruşi cred că este posibil ca tatăl său, filosoful Aleksandr Dughin, supranumit şi „creierul lui Putin”, să fi fost ţinta intenţionată a atacului. Dughin este un ideolog ultranaţionalist proeminent, despre care se crede că face parte din cercul interior al preşedintelui rus.

Tatăl victimei este internat în spital

Armata Republicană din Rusia a revendicat atacul. Este vorba despre un grup de opoziție, care a transmis un comunicat oficial în care acuză oligarhia din Rusia și regimul politic de abuzuri care vor duce la prăbușirea țării. 

El şi fiica sa fuseseră la un festival, la o moşie de lângă Moscova, unde filosoful ţinea o prelegere. Cei doi urmau să se întoarcă de la evenimentul care a avut loc în weekend cu aceeaşi maşină, înainte ca Dughin să ia decizia, în ultimul moment, de a călători separat de fiica sa. Mai multe imagini postate pe Telegram îl arată pe Dughin urmărind şocat sosirea serviciilor de urgenţă la locul tragediei.

Agenția Nexta a anunțat că acesta ar fi fost internat în spital, după ce a fost martor al exploziei în care fiica sa și-a pierdut viața.

Cine a fost Daria Dughina

Anchetatorii au confirmat că Daria Dughina a murit la faţa locului. Ei au mai spus că un dispozitiv instalat sub maşină, pe partea şoferului, a explodat înainte ca vehiculul să ia foc.

Daria Dughina era o jurnalistă proeminentă, care a susţinut vocal invadarea Ucrainei. La începutul acestui an, ea a fost sancţionată de autorităţile din SUA şi Marea Britanie, care au acuzat-o că a contribuit la „dezinformarea” online, în legătură cu invazia Rusiei. 

Jurnalista Daria  Dughina a fost  asasinată într-un  atac cu o  maşină-capcană
Jurnalista Daria Dughina a fost asasinată într-un atac cu o maşină-capcană

Ucraina neagă că a fost implicată 

Un oficial ucrainean a respins acuzaţiile că ţara sa ar fi implicată în incident. „Subliniez că, desigur, Ucraina nu are nimic de-a face cu asta, pentru că nu suntem un stat criminal, precum este Federaţia Rusă, şi cu atât mai puţin un stat terorist”, a spus Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski. 

Deşi Aleksandr Dughin nu este el însuşi un oficial de stat, este totuşi o figură simbolică în politica rusă. Filosofia sa antioccidentală, ultranaţionalistă, a devenit ideologia politică dominantă în Rusia şi a contribuit la modelarea politicii externe expansioniste a preşedintelui Putin, în special în Ucraina. 

Tatăl ei, filozoful Aleksandr Dughin,  în stare de şoc la locul accidentului
Tatăl ei, filozoful Aleksandr Dughin, în stare de şoc la locul accidentului

Atenţia se va îndrepta acum către cine s-a aflat în spatele acestui atac. Denis Puşilin, „şeful” autodeclaratei „Republici Populare Doneţk”, a dat deja vina pe Ucraina, scriind pe Telegram „Răufăcători nemernici!

Teroriştii regimului ucrainean, încercând să-l elimine pe Aleksandr Dughin, au aruncat în aer maşina în care era fiica lui. Preţuim amintirea Dariei, este o adevărată rusoaică!”. Incidentele de felul acesta îi neliniştesc şi mai mult pe oficialii de la Moscova, mai ales în urma unei serii de explozii şi atacuri în Crimeea ocupată şi în regiunile ruseşti de lângă graniţa cu Ucraina. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net