Iubita lui Vladimir Putin, ținta sancțiunilor impuse Rusiei! SUA au luat măsuri radicale

Departamentul de Trezorerie al SUA a sancționat-o marți pe reputata iubită a președintelui rus Vladimir Putin, ca parte a unei serii de măsuri care vizează elitele rus, în cea mai recentă încercare a administrației Biden de a pedepsi Kremlinul pentru războiul declanșat în Ucraina. 

Alina Kabaeva, ținta sancțiunilor impuse asupra Rusiei
Alina Kabaeva, ținta sancțiunilor impuse asupra Rusiei

Alina Maratovna Kabaeva, despre care se zvonește că ar avea o legătură cu liderul rus, a fost sancționată „pentru că a deținut un post de funcționar, ofițer executiv superior sau membru al consiliului de administrație al Guvernului Federației Ruse”, se arată în comunicatul emis de către Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite ale Americii, conform CNN.com.

Citește și: Vladimir Putin, tată pentru a cincea oară? 

Acest comunicat o descrie pe Kabaeva, în vârstă de 39 de ani, ca având „o relație strânsă cu Putin”. Ea este fostă membră a Dumei de Stat „și este actualul șef al Grupului Național Media, un adevărat imperiu pro-Kremlin, care cuprinde posturi de televiziune, radio și publicații susținătoare ale lui Putin”.

În aprilie, Wall Street Journal a scria că SUA ia în considerare sancționarea Alinei Kabaeva, dar exista îngrijorarea că o astfel de mișcare ar aprinde tensiunile, având în vedere apropierea ei de Putin. Kabaeva a fost sancționată anterior de Uniunea Europeană și Regatul Unit.

Pe lângă sancțiunile aplicate Alinei Kabaeva, Departamentul de Trezorerie a anunțat sancțiuni împotriva unui număr de alți oligarhi, a unei mari companii de producție de oțel și a două dintre filialele acesteia. 

Vezi și: Alina Kabaeva, iubita lui Vladimir Putin, apariție publică, după o perioadă îndelungată de absență 

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken a anunțat sancțiuni împotriva a trei oligarhi, a unei companii de stat ruse supravegheată de Ministerul Transporturilor, dar și a „patru persoane fizice și a unei firme care operează nelegitim pe teritoriul Ucrainei".

Presupusa iubită a lui Vladimir Putin este o fostă gimnastă, medialiată olimpic. Aceasta are din familie înclinații sportive, tatăl ei fiind jucător profesionist de fotbal. La vârsta de 3 ani, Alina s-a apucat de sport, iar în adolescență era deja o stea a gimnasticii ritmice.    

Ar putea să te intereseze și: Cine este cu adevărat Alina Kabaeva, iubita lui Vladimir Putin

Gimnasta a câștigat numeroase premii la diferite competiții sportive. în 2004, la Atena, a câștigat aurul și bronzul în 2000, la Sydney. Alina Kabaeva are două medalii olimpice, 14 medalii la Campionatele Mondiale și 21 de medalii la Campionatele Europene.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net