Daria Dughina, decorată post-mortem de Putin. Cine sunt suspecții de comiterea atentatului

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Moartea Dariei Dughina, 30 de ani, este evenimentul care a devenit mai mediatizat decât războiul din Ucraina, oficialii ruși încercând să pună comiterea atentatului în cârca țării invadate.

Daria Dughina și tatăl ei, Aleksandr Dughin
Daria Dughina și tatăl ei, Aleksandr Dughin

Daria Dughina a fost decorată, post-mortem, de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu Ordinul Prieteniei, acesta menționând curajul și devotamentul ei, ca jurnalist și activist civic.

Aceasta a fost fiica filosofului Aleksandr Dughin, numit și „ideologul lui Putin”, întrucât a promovat o politică agresăvă și expansionistă a Federației Ruse, pentru redobândirea unor teritorii istorice.

Tatăl Dariei i-a lăsat fiicei mașina sa și a plecat cu alt autoturism

Daria Dughina și tatăl ei participaseră, sâmbătă, 20 august, la un eveniment, Dughin preferând să schimbe mașina. Astfel, el i-a lăsat mașina personală fiicei. La scurt timp, în trafic, autoturismul de teren Toyota Land Cruiser a explodat și a trimis epava, în flăcări, în afara părții carosabile, de pe contrasens.

Tatăl Dariei a ajuns la fața locului, fiind filmat de martori, în stare de șoc. În cele din urmă a fost internat la spital, de unde a transmis un mesaj în care își plânge și își laudă fiica.

Citește și: Rusia susține că a identificat-o pe femeia care a ucis-o pe Dughina: «Inimile noastre sunt însetate de răzbunare»

Aceasta susținea politicile tatălui ei și a atras critici atunci când a făcut un selfie la Azovstal. Pentru că a susținut că masacrul din Bucha, unde armata Rusiei a măcelărit civili ucraineni, ar fi fost un scenariu pus la cale de americani, Daria Dughina a fost interzisă pe rețelele de socializare occidentale, pentru răspândirea de știri false.

Nu a durat mult până când autoritățile din Rusia au început săa cuze Ucraina de implicare în atentatul care i-a curamat viața Dariei Dughina. A fost identificată chiar și o suspectă, care ar fi reușit să se apropie de familia lui Dughin, aceasta părăsind țara la scurt timp după atentat.

Atentatul, revendicat de o grupare din Rusia, dar rușii caută o femeie din Ucraina

Este ignorat faptul că atentatul a fost revendicat, oficial, de un grup obscur de opoziție, numit „Armata Națională Republicană”. Aceștia au motivat potențialul gest ca efect al politicii duse de regimul Putin, care a dus economia Rusiei într-o zonă periculoasă.

De asemeea „operațiunea specială” din Ucraina a început să fie acceptată și în Rusia ca un război de ocupație, în ciuda propagandei, rușii neavând o părere pre bună despre atacarea unui stat vecin, considerat „înfrățit”, prin origine etnică și religie.

Organizația l-a numit pe Putin „uzurpator și criminal de război”. Ilia Ponomariov, un fost deputat rus, stabilit în Ucraina, la Kiev, este de părere că atentatul a fost pus la cale de această organizație, gestul reprezentând un nou episod din rezistența clandestină, din interiorul Rusiei.

Citește și: Cine a ucis-o pe Daria Dughina, fiica „ideologului lui Putin”

De asemenea, în discuție au fost aduse și luptele interne pentru putere, oligarhia rusă nefiind prea bucuroasă de sancțiunile care au dus la blocarea afacerilor sau la confiscarea averilor și a bunurilor. Mai ales că unii oligarhi au fost găsiți morți, chiar alături de familiile acestora, în condiții suspecte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net