Daria Dughina, decorată post-mortem de Putin. Cine sunt suspecții de comiterea atentatului
Moartea Dariei Dughina, 30 de ani, este evenimentul care a devenit mai mediatizat decât războiul din Ucraina, oficialii ruși încercând să pună comiterea atentatului în cârca țării invadate.
Daria Dughina a fost decorată, post-mortem, de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu Ordinul Prieteniei, acesta menționând curajul și devotamentul ei, ca jurnalist și activist civic.
Aceasta a fost fiica filosofului Aleksandr Dughin, numit și „ideologul lui Putin”, întrucât a promovat o politică agresăvă și expansionistă a Federației Ruse, pentru redobândirea unor teritorii istorice.
Tatăl Dariei i-a lăsat fiicei mașina sa și a plecat cu alt autoturism
Daria Dughina și tatăl ei participaseră, sâmbătă, 20 august, la un eveniment, Dughin preferând să schimbe mașina. Astfel, el i-a lăsat mașina personală fiicei. La scurt timp, în trafic, autoturismul de teren Toyota Land Cruiser a explodat și a trimis epava, în flăcări, în afara părții carosabile, de pe contrasens.
Tatăl Dariei a ajuns la fața locului, fiind filmat de martori, în stare de șoc. În cele din urmă a fost internat la spital, de unde a transmis un mesaj în care își plânge și își laudă fiica.
Aceasta susținea politicile tatălui ei și a atras critici atunci când a făcut un selfie la Azovstal. Pentru că a susținut că masacrul din Bucha, unde armata Rusiei a măcelărit civili ucraineni, ar fi fost un scenariu pus la cale de americani, Daria Dughina a fost interzisă pe rețelele de socializare occidentale, pentru răspândirea de știri false.
Nu a durat mult până când autoritățile din Rusia au început săa cuze Ucraina de implicare în atentatul care i-a curamat viața Dariei Dughina. A fost identificată chiar și o suspectă, care ar fi reușit să se apropie de familia lui Dughin, aceasta părăsind țara la scurt timp după atentat.
Atentatul, revendicat de o grupare din Rusia, dar rușii caută o femeie din Ucraina
Este ignorat faptul că atentatul a fost revendicat, oficial, de un grup obscur de opoziție, numit „Armata Națională Republicană”. Aceștia au motivat potențialul gest ca efect al politicii duse de regimul Putin, care a dus economia Rusiei într-o zonă periculoasă.
De asemeea „operațiunea specială” din Ucraina a început să fie acceptată și în Rusia ca un război de ocupație, în ciuda propagandei, rușii neavând o părere pre bună despre atacarea unui stat vecin, considerat „înfrățit”, prin origine etnică și religie.
Organizația l-a numit pe Putin „uzurpator și criminal de război”. Ilia Ponomariov, un fost deputat rus, stabilit în Ucraina, la Kiev, este de părere că atentatul a fost pus la cale de această organizație, gestul reprezentând un nou episod din rezistența clandestină, din interiorul Rusiei.
Citește și: Cine a ucis-o pe Daria Dughina, fiica „ideologului lui Putin”
De asemenea, în discuție au fost aduse și luptele interne pentru putere, oligarhia rusă nefiind prea bucuroasă de sancțiunile care au dus la blocarea afacerilor sau la confiscarea averilor și a bunurilor. Mai ales că unii oligarhi au fost găsiți morți, chiar alături de familiile acestora, în condiții suspecte.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!