Rusia susține că a identificat-o pe femeia care a ucis-o pe Dughina: «Inimile noastre sunt însetate de răzbunare»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a acuzat luni serviciile secrete ucrainene că au comis asasinarea Dariei Dughina, fiica unuia dintre cei mai mari susținători ai lui Putin, au anunțat agențiile de presă rusești.

image

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a acuzat luni serviciile secrete ale Ucrainei că a ucis-o pe Daria Dugina, fiica ultranaționalistului rus Alexander Dughin, într-un atac cu mașină-bombă în apropiere de Moscova.

Vezi și: Blindatele «ruginite» ale rușilor, expuse pe străzile din Kiev

Dughina, al cărei tată Alexander Dughin este un ideolog ce susține războiul din Ucraina, a fost ucisă sâmbătă seara, când o bombă a aruncat în aer Toyota Land Cruiser-ul pe care îl conducea, arată informații ale autorităților ruse.

Ucraina a negat vehement orice implicare în atentatul soldat cu moartea Dariei Dughina. 

Serviciul de securitate din Rusia FSB, citat de agențiile de presă ruse, susține că atacul asupra lui Dughina a fost comis de o femeie ucraineană născută în 1979, pe care a numit-o și a cărei poză și informații personale au apărut pe site-urile de știri rusești.

Citește și: Cine a ucis-o pe Daria Dughina, fiica „ideologului lui Putin”

Femeia care ar fi comis atentatul face parte din serviciile de securitate ale Ucrainei, iar Rusia acuză că aceasta este membră a batalionului Azov, o unitate a armatei ucrainene pe care Rusia a desemnat-o ca grupare teroristă, notează Reuters

Femeia și fiica ei adolescentă au ajuns în Rusia în iulie și au petrecut o lună pregătind atacul închiriind un apartament în același bloc de locuințe cu Dughina, a declarat FSB.

Ucraineanca, responsabilă de atentat, ar fi condus mașina prin Moscova, pentru a o spiona pe Dughina. De asemenea, suspecta ar fi avut trei seturi diferite de plăcuțe de înmatriculare pentru a nu fi identificată. 

Nu rata nici: Rusia acuză Ucraina că-i otrăvește soldații

Ea a participat sâmbătă seara la un eveniment în afara Moscovei, la care au fost și Dughina și tatăl ei, înainte de a arunca în aer mașina lui Dughina. Ea a fugit din Rusia în Estonia cu aceeași mașină, susține FSB.

«Inimile noastre nu sunt pur și simplu însetate de răzbunare»

Alexander Dughin, în vârstă de 60 de ani, susține războiul din Ucraina pentru unificarea teritoriilor de limbă rusă din zonele invadate. Daria, care a avut numeroase apariții la televiziunea de stat, a fost un susținător puternic al acțiunilor Rusiei în Ucraina.

În prima sa declarație publică despre moartea fiicei sale, el a spus că Darya a fost ucisă cu sălbăticie în fața propriilor săi ochi din ordinele autorităților ucrainene. 

„Inimile noastre nu sunt pur și simplu însetate de răzbunare. Avem nevoie doar de victoria noastră împotriva Ucrainei. Fiica mea și-a sacrificat viața tânără pe altarul victoriei. Așa că vă rog să câștigați!”, a fost mesajul lui Dughin postat pe social-media

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net