Rusia acuză Ucraina că-i otrăvește soldații

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ministerul rus al Apărării a acuzat că Ucraina că i-a otrăvit pe unii dintre militarii săi în zona controlată de ruși a regiunii Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, la sfârșitul lunii iulie, relatează Reuters. Ministerul rus al Apărării a declarat că un număr de militari ruși au fost duși la un spital militar cu semne de otrăvire gravă pe 31 iulie.

image

Testele au arătat prezența în corpul acestora a unei substanțe toxice, toxina botulinică de tip B, se arată în comunicat. 

Citește și: Rusia acuză Ucraina că-i otrăvește soldații

„Cu privire la terorismul chimic sancționat de regimul (președintelui ucrainean Volodimir) Zelenski, Rusia pregătește dovezi justificative cu rezultatele tuturor analizelor”, a spus ministerul într-un comunicat.

Citește și: McDonald's își redeschide restaurantele în Ucraina!

Comunicatul nu spune câți militari au suferit sau care este starea lor acum. Nu spune nici care sunt „dovezile”. Toxina botulinică de tip B este o neurotoxină care poate provoca botulism atunci când este ingerată în produse alimentare contaminate anterior, dar poate avea și utilizări medicale.

Vezi și: Steven Seagal, vizită controversată în Ucraina! Actorul american este un fan înfocat al lui Putin

Ministerul Apărării al Ucrainei nu a venit cu precizări, dar consilierul Ministerului de Interne Anton Gerașcenko a comentat acuzația rusă prin Telegram: „Departamentul (Ministerul rus al Apărării) nu clarifică dacă otrăvirea ar fi putut fi cauzată de conservele de carne expirate, în care se găsește adesea toxina botulinică. Forțele de ocupație s-au plâns masiv de rațiile expirate încă din primele zile ale invaziei Rusiei în Ucraina”, a spus el. 

Nu rata: 26.000 de crime de război, doar 15 «călăi» arestaţi!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net