Cel mai bun pilot ucrainean, ucis în luptă! Anton Listopad a fost decorat de președintele Zelenski, cu doar câteva zile înainte să moară

#Război Ucraina-Rusia

Lovitură dură pentru armata Ucrainei! Cel mai bun pilot ucrainean a fost ucis în luptă de forțele armate ruse. El a luptat încă din prima zi, în războiul început de Vladimir Putin pe 24 februarie. Cu câteva zile înainte de moartea sa, Anton Listopad (30 de ani) fusese decorat de Volodimir Zelenski pentru curajul său.

Anton Listopad avea 30 de ani
Anton Listopad avea 30 de ani

Foto: Arhiva personală

Anunțul șocant privind moartea lui Anton Listopad a fost făcut de colegii fostului pilot. Încă din primele minute ale invaziei rusești, căpitanul Listopad a luat poziție pentru Ucraina, notează presa ucraineană.

Citește și: Mină ucraineană, găsită lângă o stațiune română de la Marea Neagră! Avertismentul autorităților

A fost decorat pentru curajul său

Tânărul pilot a participat la ostilitățile din estul Ucrainei, în ziua în care a fost ucis, însă nu au fost făcute publice mai multe detalii legate de moartea sa. Cu câteva zile înainte să fie ucis de către forțele armate ale Rusiei, președintele Volodimir Zelenski i-a acordat lui Anton medalia „Ordinul pentru curaj clasa a treia”, potrivit Kyiv Independent.

Te-ar putea interesa și: McDonald's își redeschide restaurantele în Ucraina!

În anul 2010, Anton a semnat un contract pentru a servi în Forțele Armate ale Ucrainei. Apoi, tânărul a mers să urmeze studii superioare la Universitatea Națională a Forțelor Aeriene din Harkiv, numită după celebrul pilot sovietic Ivan Kozhedub. Anul trecut, cu ocazia evenimentelor organizate pentru 30 de ani de independență a Ucrainei, el a condus zborul unei coloane aeriene la manifestările din Kiev. Liceul Fizic și Tehnic din orașul Ivano-Frankivsk, unde a fost elev Anton Listopad, i-a adus un scurt omagiu regretatului pilot.

Iată și26.000 de crime de război, doar 15 «călăi» arestaţi!

Urma să împlinească 31 de ani în septembrie

Milioane de ucraineni au urmărit cu admirație și mândrie în ziua împlinirii a 30 de ani de la Independență, zborul coloanei aeriene a paradei militare peste Hreșchatyk. Antonul nostru a fost liderul acestei coloane. Drumul lui către cârma unui luptător a fost dificil, dar plin de sens. Acesta I-a fost destinul. Tânărul și-a urmărit cu încăpățânare visul de a deveni pilot.”, au scris repzentanții liceului Ivano-Frankivsk, pe pagina oficială de Facebook a instituției. În 2019, Anton Listopad a fost recunoscut în mod oficial ca fiind cel mai bun pilot de luptă al Ucrainei.

Află și: 1,5 milioane de ucraineni, reţinuţi şi torturaţi în lagăre

Bărbatul ar fi împlinit 31 de ani pe 17 septembrie. Anton Listopad a fost înmormântat în orașul natal Ivano-Frankivsk, pe 15 august, în prezența familiei și a prietenilor apropiați.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net