Mină ucraineană, găsită lângă o stațiune română de la Marea Neagră! Avertismentul autorităților

#Război Ucraina-Rusia

Experții în eliminarea bombelor spun că minele ucrainene care plutesc în apele Mării Negre ale României reprezintă un risc mortal pentru transport maritim.

Submarin in Marea Neagra FOTO  webnovosti.info via zn.ua

Două dintre mine au fost găsite recent: una dintre ele la 3 km de mal, dar alta era aproape de o stațiune de vacanță aglomerată.

Bombele aflate în derivă reprezintă o amenințare serioasă pentru navele de marfă, mamiferele marine, scafandrii și înotătorii deopotrivă.

Aceste dispozitive sunt periculoase, au fost concepute pentru a distruge o navă și a o scufunda”, a declarat căpitanul Mihai Iordache, adjunct al șefului Secției de scafandri EOD din România.

De aceea, recomandăm ca orice dispozitiv care pare suspect și care este observat în apă sau pe litoral să fie semnalat imediat. În funcție de curenți și valuri, mina se poate deplasa în orice direcție”, a adăugat el.

De la începutul războiului din Ucraina și de la descoperirea minelor plutitoare, cadrele militare din cadrul Forțelor Navale Române și-au schimbat strategiile de pregătire.

În parteneriat cu Bulgaria, Georgia, Statele Unite și Turcia, scafandrii militari se antrenează împreună și se scufundă la aproximativ 50 de metri adâncime în căutarea minelor marine.

Forțele Navale Române desfășoară misiuni de cartografiere, identificare și localizare a minelor… aici ne-am dezvoltat procedurile de pregătire pentru situații reale”, spune Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Marinei Române.

Până acum, în Marea Neagră au fost descoperite 22 de mine marine: două în apele românești, trei în Turcia, șaisprezece în Ucraina și una în Bulgaria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net