1,5 milioane de ucraineni, reţinuţi şi torturaţi în lagăre

Serviciile secrete poloneze susţin că au identificat mai multe lagăre din regiuni ocupate de ruşi în Ucraina, unde sunt ţinuţi peste 1,5 milioane de copii şi adulţi ucraineni. Purtătorul de cuvânt al instituţiei susţine că mii de copii se află în cinci astfel de lagăre, unde adulţii sunt interogaţi, torturaţi şi chiar recrutaţi de agenţi FSB.  

image
Civilii din teritoriile ocupate de ruşi pot fi oricând închişi în centrele speciale

Stanislaw Zaryn a publicat mai multe imagini, dar şi coordonatele exacte ale celor cinci clădiri unde „ucrainenii sunt trimişi în masă” şi „supuşi torturii”: „Kremlinul a organizat o reţea de închisori şi lagăre de filtrare în care îi ţine pe ucraineni”.

Vezi și: 100.000 de ucraineni în România! A fost aprobat Planul Național pentru ajutorarea refugiaților

Presupusele lagăre se află în cinci părţi diferite din sud-estul Ucrainei controlate de forţele lui Vladimir Putin: Doneţk, Starobesheve, Dokuchaievsk, Manhush şi Novoazovsk, notează adevarul.ro.  

Oficialul a precizat că locaţiile sunt foste sedii ale poliţiei ucrainene şi ale Serviciului de Stat pentru Migraţie al Ucrainei. “Conform datelor noastre, procesul de filtrare şi verificare a ucrainenilor deţinuţi durează între câteva ore şi câteva zile.

Mai citește și: Rusia taie aprovizionarea cu gaz spre Europa! U.E a declanșat planul de urgență. România trebuie să se conformeze!

În acest timp, ei sunt interogaţi de FSB, li se verifică conturile de reţele sociale, dar şi dacă au tatuaje sau alte însemne pe corp. Cei suspecţi de orice sunt torturaţi, sunt forţaţi să depună mărturie sau să facă declaraţii împotriva Ucrainei şi chiar sunt aduşi în instanţă. Unele persoane au parte de o soartă groaznică şi sunt trimise să lupte de partea Rusiei”, a mai spus Zaryn.

image
Fotografii: GettyImages

Mii de copii ar fi printre prizonieri 

Declaraţiile Poloniei vin după ce organizaţia internaţională pentru drepturile omului Human Rights Watch a confirmat că a intervievat 71 de persoane din Herson, Melitopol, Berdeansk, Skadovsk şi alte zece oraşe din regiunile Herson şi Zaporojie. 

Ei au descris 42 de cazuri în care trupele ruseşti au reţinut civili în mod arbitrar, în multe dintre acestea ucrainenii au fost bătuţi, torturaţi şi internaţi în spital cu răni grave, şi situaţii în care unii dintre cei reţinuţi au dispărut pur şi simplu. 

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
Dorian Popa
FotoJet (1) jpg
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 vaci jpg
foto 1   h 56735691 jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg
catedrala 3 jpg