Câți oameni ar muri în cazul unui conflict nuclear între Rusia și SUA?

Cercetătorii climatologi ai Universității Rutgers, din New Jersey au simulat, în cadrul unui studiu tematic, privind efectele catastrofale ale unui potențial conflict nuclear între Rusia și SUA.

Un conflict nuclear ar arunca omenirea într-o criză alimentară iremediabilă
Un conflict nuclear ar arunca omenirea într-o criză alimentară iremediabilă

Cercetătorii au dorit să descopere impactul unui asemenea conflict apocaliptic asupra principalelor surse de alimente ale civilizației umane: agricultura, creșterea animalelor și pescuitul.

Cinci miliarde de oameni ar muri de foame, după încheierea războiului

Simulările au vizat atacuri reduse între puterile nucleare India și Pakistan și un conflict major între Rusia și SUA.

Studiul se numește „Nesiguranță alimentară globală și foamete cauzată de limitarea recoltelor, a pescuitului marin și a creșterii animalelor, în urma perturbărilor climatice produse de reziduurile unui război nuclear” și a fost publicat în prestigioasa revistă de știință Nature.

Pe scurt, concluziile indică debutul dispariției rasei umane. Se vorbește despre 350 de milioane de persoane ucise de explozii și 5 miliarde de decese cauzate de o foamete globală, civilizația fiind, astfel, aruncată într-o eră a haosului și a lipsei securității.

Citește și: Ce căutau agenții FBI în casa lui Donald Trump? Reacția fostului președinte

Așadar, restul omenirii ar dispărea, cu siguranță, treptat, în aceleași condiții.

Este ușor de înțeles, întrucât conflictele nucleare presupun o regulă cruntă, anihilarea reciprocă.

De exemplu, dacă un stat cu arsenal nuclear este atacat, indiferent de numărul proiectilelor lansate de agresor, acesta răspunde cu un atac în care lansează toate proiectilele nucleare de care dispune asupra țării care a inițiat conflictul.

„Rezultatul studiului ne indică un cluru clar, trebuie să prevenim un război nuclear cu orice cost”, a declarat Alan Robock, Profesor de Știință climatică, în Departamentul de Științe de Mediu, din cadrul Universității Rutgers, co-autor al studiului.

Stratul de ozon al planetei ar dispărea complet

Cenușa rezultată din exploziile nucleare ar bloca lumina soarelui, iar producția mondială ar dispărea în proporție de 90%, în primii trei sau patru ani, ulterior conflictului.

Peste 75% din populația planetei ar pieri de foame, în aproximativ doi ani, întrucât recoltele agricole ar fi afectate într-un mod iremediabil.

Stratul de ozon al planetei ar fi distrus în totalitate de încingerea stratosferei, o cantitate masivă de radiații ultraviolete ajungând la suprafața solului”, a explicat Lili Xia, profesor în cadrul aceleiași instituții.

Citește și: Amenințare nucleară delirantă a unui oficial rus la adresa României

Organizația Națiunilor Unite - ONU interzice, printr-un tratat, utilizarea armelor nucleare. Actul a fost adoptat de 66 de țări, mai puțin de cele nouă puteri nucleare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nucleu terra
image
image
image
image
image
image
casa-locuinta-credit-imobiliare-cheie
delta jiului1 jpg
rsz legume   shutterstock jpg
Bustul Luizei Zavloschi în fața școlii din satul Buda, în Paul Zahariuc, „Comuna Oșești - File de istorie vasluiana”, Iași, Editura PIM, 2019.
piscina strand depositphotos1 jpg
elev examen jpg
gandac 3 jpeg
insula lord howe captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net