Secretul sinistru al celui mai popular costum de baie, bikini

Bikini este cel mai popular costum de baie din întreaga lumea. Cine își poate imagina o vacanță la plajă fără existența obiectului vestimentar specific, din două piese, care scoate în evidență, de generații bune, formele feminine?

stanga
dreapta
0 kim kardashian bikini jpeg
eva longoria sexy bikini jpeg
Semi Exclusive    Jessica Alba Shows Off Her Bikini Body In Mexico jpeg
Stunning model Gigi Hadid strips down to a bikini in a new advertising campaign for ‘Vogue Eyewear ’ jpeg
Toate angajatele trebuie să poarte doar bikini jpeg

Mai mult, cine poate renunța la confortul oferit de bikini la plajă?

Din păcate, istoria celui mai sexy și confortabil costum de baie ascunde un secret sinistru. Mai precis, numele este inspirat dintr-unul dintre cele mai rușinoase episoade din istoria recentă a omenirii.

Denumirea, inspirată de Atolul Bikini

O crimă premeditată, în numele științei și al păcii asigurate prin înzestrarea cu arme de distrugere în masă, nerecunoscută sau asumată pe deplin nici în ziua de astăzi.

stanga
dreapta
Calendar 5 iulie: 1946   La piscina Molitor din Paris au fost prezentați primii bikini jpeg
68 de ani de la prezentarea celebrului bikini: Micheline, singura femeie care nu s a temut să se arate lumii aproape goală jpeg
Prima care a purtat bikini a fost Micheline Bernardini, o dansatoare de cazinou jpeg

Pe 5 iulie 1946 costumul creat de Louis Reard, primul bikini, a fost purtat de dansatoarea, de 18 ani, Micheline Bernardini la Piscina Molitor, din Paris

În anul 1946, la scurt timp după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, doi designeri francezi lansau pe piață, separat, câte un model de costum de baie, pentru femei, format din două piese. Materia primă era redusă, așa că designerii au gândit fiecare model într-un stil minimalist.

Citește și: Halle Berry, în bikini pe stradă la 55 de ani. N-ar trebui să fie ilegal să arăți atât de bine?

Din acest moment, începe o serie de coincidențe bizare. Jaques Heim a lansat modelul Atom, numit așa, datorită dimensiunilor reduse. Coincidența face că, în aceeași perioadă, Armata Statelor Unite ale Americii demara testele cu bombe atomice, din Atolul Bikini, în Pacific.

stanga
dreapta
explozie nucleara jpeg
Explozie nucleara
Calendar 6 august: 1945   Bombardierul american Enola Gay a lansat prima bombă atomică asupra orașului japonez Hiroshima jpeg
SUA lansează a doua bombă atomică asupra Japoniei jpeg

Cum testele erau un subiect intens dezbătut în presa vremii, modelul lansat de Louis Reard s-a numit chiar Bikini. Astfel, numele poate crea confuzie, apărând ideea greșită că denumirea costumului de baie ar fi influențată de un paradis tropical.

Atolul Bikini, paradisul tropical al radiațiilor ucigașe

În realitate, paradisul tropical a fost și încă este un veritabil iad. Radiațiile reziduale, apărute în urma testelor din perioada anilor 1946 și 1958, au contaminat zona atolului Bikini și populația băștinașă, cauzând îmbolnăviri de cancer și decese pe bandă rulantă, avorturi spontane sau nașterea unor bebeluși cu malformații grave.

Și în prezent, unele zone sunt atât de otrăvite, încât, în ciuda aspectului de paradis tropical, zona nu poate fi locuită pe termen lung.

Citește și: Kendall Jenner a ieșit în zăpadă într-un bikini minuscul! Imagini virale

Despre efectele secundare ale testelor s-a discutat și s-a aflat adevărul foarte târziu, la momentul debutului, inițiativa fiind una lăudată.

Totuși, apariția costumului de baie din două piese a reprezentat un pas enorm în emanciparea femeilor, constrânse pentru o perioadă îndelungată de timp să poarte piese vestimentare incomode, doar pentru a nu-și expune corpul.

Primele costume de baie pentru femei, făcute din lână

În 1907, de exemplu, înotătoarea de origine australiană, Anette Kellerman, a fost arestată pe o plajă din Boston, SUA, pentru că a purtat un costum de baie întreg mulat. Abia trei ani mai târziu, cu greu, a fost acceptat respectivul model exclusiv pentru sportive.

Altfel, costumele de baie erau întregi, precum pijamalele, singura evoluție înainte de finalul celui de-al Doilea Război Mondial fiind trecerea de la costumele de baie feminine făcute din lână la cele din material cauciucat, apropiat de latex.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
andrei balan webp
anca pandrea 1 jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula