Ucrainenii scot bani din turism și în război! Cât costă un tur printre ruine?
Ucraina a mai inventat un concept de turism extrem, după ce, înainte de invazia rusească, reușise să transforme tragedia din Cernobîl într-o afacere.
Înainte de invazia armatei Rusiei, de la începutul anului 2022, orașul fantomă din apropierea centralei nucleare de la Cernobîl nu ducea lipsă de turiști.
Ucraina are experiență în turismul extrem
Aceștia se îmbrăcau în costume de protecție, luau o doză de iodură de potasiu și porneau să exploreze ruinele orașului abandonat.
Ei bine, după ce mai multe localități au fost transformate în tuine, după confruntările dintre ruși și ucraineni, vecinii din nord au identificat ,imediat ce inamicii au fost goniți, oportunitatea unei afaceri.
Citește și: Pleci în vacanță în Grecia? Ce să eviți pentru a nu-ți strica concediul
Ce fel de afacere? Tot turistică! Ce poate fi mai exotic decât o vizită sinistră printre maldărele de moloz unde au pierit zeci de oameni? Poate părea halucinant, dar ucrainenii nu duc lipsă de turiști, nici pentru această ofertă.
O agenție de turism din Ucraina a lansat pachetul „Orașele vitejiei”, transmite CNN Travel. Agenția îi atrage pe clienți prin oferte culinare, în localuri aflate peste drum de clădiri bombardate și plimbări printre ruine.
Cât costă o excursie prin zonele - groazei?
Oferta de top implică observarea luptelor! Pentru o zi în Bucha, localitate cunoscută pentru masacrul înfiorător descoperit aici după retragerea trupelor ruse, turiștii au de achitat 50 de euro.
Aparent, au fost deja vândute 150 de bilete. Agenția din Ucraina organizează grupuri de câte 10 persoane și, până acum, clienții ar fi fost doar americani.
Turiștii sunt preluați și instruiți de ghizi specializați, din Ucraina. Acestora li se explică cum trebuie să reacționeze în situații neprevăzute, cum pot identifica adăposturile și persoanele aliate și cum să procedeze atuci când sunt pornite alarmele de raid aerian inamic.
Conform sursei citate, un tur de război, în Ucraina, durează aproximativ patru ore și nu pot fi organizate două tururi în aceeași zi. Fiecare excursie e organizată în câte o zi și costă 50 de euro.
Citește și: Halucinant! Unde ajung mașinile românilor, furate din Grecia?
Totuși, agenția de turism a anunțat faptul că banii câștigați nu vor fi utilizați pentru propriul profit, ci vor fi donați pentru susținerea refugiaților din Ucraina.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!