Ucrainenii scot bani din turism și în război! Cât costă un tur printre ruine?

#Război Ucraina-Rusia

Ucraina a mai inventat un concept de turism extrem, după ce, înainte de invazia rusească, reușise să transforme tragedia din Cernobîl într-o afacere.

Razboi in Ucraina - pagubele provocate de bombardamentele din Kostiantynivka FOTO AFP
Ruinele bombardate din Ucraina, atracție turistică

Înainte de invazia armatei Rusiei, de la începutul anului 2022, orașul fantomă din apropierea centralei nucleare de la Cernobîl nu ducea lipsă de turiști.

Ucraina are experiență în turismul extrem

Aceștia se îmbrăcau în costume de protecție, luau o doză de iodură de potasiu și porneau să exploreze ruinele orașului abandonat.

Ei bine, după ce mai multe localități au fost transformate în tuine, după confruntările dintre ruși și ucraineni, vecinii din nord au identificat ,imediat ce inamicii au fost goniți, oportunitatea unei afaceri.

Citește și: Pleci în vacanță în Grecia? Ce să eviți pentru a nu-ți strica concediul

Ce fel de afacere? Tot turistică! Ce poate fi mai exotic decât o vizită sinistră printre maldărele de moloz unde au pierit zeci de oameni? Poate părea halucinant, dar ucrainenii nu duc lipsă de turiști, nici pentru această ofertă.

O agenție de turism din Ucraina a lansat pachetul „Orașele vitejiei”, transmite CNN Travel. Agenția îi atrage pe clienți prin oferte culinare, în localuri aflate peste drum de clădiri bombardate și plimbări printre ruine.

Cât costă o excursie prin zonele - groazei?

Oferta de top implică observarea luptelor! Pentru o zi în Bucha, localitate cunoscută pentru masacrul înfiorător descoperit aici după retragerea trupelor ruse, turiștii au de achitat 50 de euro.

Aparent, au fost deja vândute 150 de bilete. Agenția din Ucraina organizează grupuri de câte 10 persoane și, până acum, clienții ar fi fost doar americani.

Turiștii sunt preluați și instruiți de ghizi specializați, din Ucraina. Acestora li se explică cum trebuie să reacționeze în situații neprevăzute, cum pot identifica adăposturile și persoanele aliate și cum să procedeze atuci când sunt pornite alarmele de raid aerian inamic.

Conform sursei citate, un tur de război, în Ucraina, durează aproximativ patru ore și nu pot fi organizate două tururi în aceeași zi. Fiecare excursie e organizată în câte o zi și costă 50 de euro.

Citește și: Halucinant! Unde ajung mașinile românilor, furate din Grecia?

Totuși, agenția de turism a anunțat faptul că banii câștigați nu vor fi utilizați pentru propriul profit, ci vor fi donați pentru susținerea refugiaților din Ucraina.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
accident triciclu izbiceni olt jpeg
Radu Paraschivescu - FOTO Eduard Enea
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg