Halucinant! Unde ajung mașinile românilor, furate din Grecia?

Unii turiști români ajunși în Grecia, în vara anului 2022, s-au confruntat cu o un fenomen infracțional care pare să escaladeze de la an la an, furtul mașinilor.

Grecia masca covid FOTO Shutterstock
Atena a devenit raiul hoților de mașini

Vă mai amintiți poveștile despre mașinile furate, în trecut, în Bulgaria? Ei bine, dacă autoturismele dispărute, în țara vecină, ajungeau să fie dezasamblate pentru piese sau pentru a fi vândute în alte țări, fenomenul a luat amploare și în Grecia.

Fură mașini pentru a transporta emigranți

De câțiva ani, faptul că în Atena sunt sparte mașini a devenit o realitate. Doar că, în ultimul timp, mașinile sunt furate cu totul, și din zonele turistice elene, motivul fiind unul halucinant.

De obicei, rămânem o noapte - două, în Atena, să ne vedem rudele. Mașina era parcată în fața apartamentului, pe o străduță cu sens unic, într-un loc luminat, unde erau parcate și mașinile celor din zonă. Când ne-am trezit dimineața să luăm mașina spre port, nu mai era, era altă mașină în locul ei”, a povestit proprietarul român al unei mașini furate în noaptea de 9 spre 10 august, lângă portul Pireu, pentru stirileprotv.ro.

Citește și: Situație fără precedent în Thassos! Mare atenție, incendiile sunt din ce în ce mai greu de stăpânit. Plaja românilor, mistuită de flăcări

Ei bine, situația a devenit mai clară, atunci când proprietarul a ajuns la Poliție. Autoritățile au explicat că din zona respectivă mai fuseseră furate și alte mașini sau motociclete, toate înmatriculate în alte țări.

Au fost înțelegători, au spus că e posibil ca să o găsească și că au trimis informațiile către toate sediile polițiilor de frontieră. Din ce au mai găsit ei, cei care au furat mașini le folosesc la traficul de imigranți”, a precizat românul păgubit pentru sursa citată.

Nu a oprit în Bulgaria, dar i-au furat mașina în Salonic

Pe Facebook există mai multe grupuri ale turiștilor îndrăgostiți de litoralul din Grecia, Forum Grecia sau Forum Halkidiki. Recent, un utilizator a povestit cum a parcurs drumul până în Salonic, fără să oprească în Bulgaria, de teama poveștilor auzite anterior, despre mașinile furate în țara vecină.

Surpriză! Mașina i-a fost furată, de lângă hotel, în Salonic! Familia a reușit să ajungă, în cele din urmă în Halkidiki, oprirea în Salonic fiind doar un popas, pentru a parcurge traseul în două zile.

Astfel, turiștilor le este recomandat ca atunci când aleg să rămână peste noapte, să documenteze mai bine zona în care este amplasat hotelul sau parcarea. 

Vezi și: O familie cu trei copii s-a trezit fără cazare în Grecia. Cum putem evita astfel de „țepe”, care au loc tot mai des!

Foarte mulți turiști sunt tentați să țină cont doar de câteva criterii, legate de preț sau de confort și uită de securitate. De aceea, grupurile virtuale dedicate sau comentariile și recenziile altor turiști, de pe site-urile de turism, sunt resurse utile într-o asemenea situație.

Cel mai indicat este să alegeți o unitate hotelieră care pune la dispoziție parcare păzită, cu supraveghere video sau parcare subterană, cu închidere automatizată. De asemenea, în cazul furtului mașinii, se poate dovedi foarte util un sistem de localizare prin satelit.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
teo trandafir jpg
BeFunky collage (28) jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
viorel lis si oana lis
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Umar Kremlev si Vladimir Putin FOTO Profimedia jpg
parc fotovoltaic ocna mures jpg
image
image
image
image
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg