Situație fără precedent în Thassos! Mare atenție, incendiile sunt din ce în ce mai greu de stăpânit. Plaja românilor, mistuită de flăcări

Se pare că ziua de astăzi nu aduce vești prea bune nici de peste hotare. Dacă în România trei bărbați s-au stins din viață la malul Mării Negre, situație despre care puteți afla mai multe AICI, în Grecia incendiile au pus stăpânire pe mai multe insule, printre care și Thassos, preferata românilor.

grecia

Autoritățile locale au emis deja un avertisment cu privire la incendiile care au cuprins insula și iată că începând de astăzi, 8 august, mai multe drumuri din zonele cu păduri dese vor fi închise, din cauza riscului uriaș de incendiu. Temperaturile foarte ridicate duc, an de an, la incendii de vegetație, în Grecia, destinația frecventată de cei mai mulți români.

Vezi și: O familie cu trei copii s-a trezit fără cazare în Grecia. Cum putem evita astfel de „țepe”, care au loc tot mai des!

Pe pagina de Facebook Forum Thassos au apărut informații potrivit cărora nu mai este permisă circulația pe mai multe drumuri, inclusiv pe Makryammos- Golden Beach și Laimos – Teatrul Antic. Prin urmare, accesul către plajele Marble Beach și Porto Vath este strict interzis.

Unde NU ai voie să circuli în Thassos

Circulația este limitată pe rutele:

•        Sf. Panteleímonas – Ag. Marína;

•        Potamiá – Pigés Potamiás;

•        Theológos către Kamíni;

•        Limenária-Kástro;

•        Mariés-barajul Marión;

•        Mikró Kazavíti- Sf. Pantelimon

•        Kazavíti-Toúmpa

•        Rachoni

•        Kallirachi

•        Sotiros

Nu rata nici: Thassos, explozie de infectări cu SARS-CoV-2! Cei mai mulți bolnavi sunt români

După cum vă menționam anterior, Grecia se confruntă deseori cu incendii de vegetație, acestea fiind favorizate de secetă și de temperaturile ridicate. Potrivit prognozelor meteo, vremea rămâne la fel de caldă și în perioada imediat următoare, semn că incendiile sunt departe de a se termina. În acest sens, analizele recente indică faptul că evenimentele meteo extreme înregistrează o frecvență din ce în ce mai mare în ultimii ani, din cauza schimbărilor climatice influențate de factorul antropic.

Autoritățile au lansat un apel către toți românii aflați în Grecia. Astfel, dacă sunteți pe teritoriul statului elen, fie că locuiți acolo sau că vă aflați în vacanță, puteți solicita aststență la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nae prof ub jpg
image
image
image
image
image
image
casa 7 dormitoare zoopla jpg
vila mona lisa SOTHEBYS jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping verifica garantia pret jpeg
shutterstock 2280709751 jpg
avion jpg
FotoJet jpg
cafenea isnula sf gheorghe jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net