Thassos, explozie de infectări cu SARS-CoV-2! Cei mai mulți bolnavi sunt români

Thassos, destinația de vacanță favorită de mulți dintre români, a devenit focar de COVID, după numărul mare de infectări cu virusul Sars-Cov-2. Directorul Centrului de Sănătate din Prinos, Thomas Angelopoulos, a postat un mesaj pe Facebook, prin care trage un semnal de alarmă. Dintre turiști, cei mai mulți bolnavi sunt români.

image
Insula Thassos, focar de COVID

Explozie de infectări de COVID în Thassos! Cei mai mulți bolnavi sunt români!

Grecia a fost luată cu asalt de compatrioții noștri, după ce prețurile pe litoralul românesc au explodat, dar și pentru că serviciile peste hotare sunt incomparabile. Iată că după două luni de sezon estival explodează, din nou, numărul de îmbolnăviri. 

Insula Thassos a devenit focar de COVID, după ce oamenii n-au respectat indicațiile autorităţilor, care cer purtarea măștii, cel puțin în locurile aglomerate.

Citește și: Valul 6 COVID a lovit mai devreme România! Ce se întâmplă cu vacanțele românilor

„Din cauza unui focar mare de incidente Covid-19 pe insulă, deși nu este obligatoriu, se recomandă purtarea măștii în toate locurile aglomerate. Să fim atenți pentru că virusul este aici și pândește.

Thassos se îneacă în turiști, traficul este foarte bun de la jumătatea lunii iunie, cu rate foarte bune de ocupare a hotelurilor.”, a declarat Paris Paraschoudis, președintele uniunii hotelierilor din insulă, potrivit Thess Economy.

90% dintre turiști, în această perioadă, sunt români, astfel că majoritatea persoanelor infectate sunt de la noi din țară.

Vezi și: COVID-19, răceală sau alergii de sezon? Cum îți dai seama ce afecțiune ai

„Cea mai mare parte a turiștilor străini din Thassos sunt români, urmați de alți turiști din balcani, dar și germani, britanici, polonezi, scandinavi, lituanieni, cehi și slovaci. În luna august sunt așteptați italienii, precum și mai mulți greci, care obișnuiesc să plece în vacanțe în luna respectivă.”, mai scrie sursa menționată.

Situația COVID în România

Pe teritoriul țării noastre, până în prezent au fost înregistrate 2.96 milioane de îmbolnăviri cu virusul SARS-COV-2, dintre care au fost raportați 65,813 de mii de morți. La nivel global, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost raportate 562 de milioane de îmbolnăviri cu virusul SARS-COV-2 și 6.37 milioane de decese.

Iată și: Atenție! Nu am scăpat de coronavirus, spun specialiștii OMS. Ne așteaptă o toamnă decisivă

 Pe 17 iulie au fost înregistrate 2.165 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID–19), cu 1.942 mai puține față de 16 iulie.

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
mihai bendeac
Mig 21 Fortele Aeriene Romane sursa roaf ro jpg
image
image
image
image
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)