Valul 6 COVID e aici! Primul oraş din România care intră în scenariul galben

#Coronavirus

Valul 6 COVID a ajuns și în România, iar în unul dintre orașele din țară incidența a depășit incidența de 1,5 la mia de locuitori, astfel că s-a impus scenariul galben.

Valul 6 COVID e aici! Primul oraş din România, în scenariul galben
Valul 6 COVID e aici! Primul oraş din România, în scenariul galben

Azi, în România, s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri de Covid, iar un sfert dintre persoanele infectate au fost diagnosticate în Capitală. Cu toate acestea, în Ploiești, incidența infectărilor a depășit 1,5 la mia de locuitori și este primul oraș din țară, care a intrat în scenariul galben.

Citește și: Atenție! Nu am scăpat de coronavirus, spun specialiștii OMS. Ne așteaptă o toamnă decisivă

În acest context, autoritățile din Ploiești recomandă cetățenilor să poarte mască de protecție în locurile aglomerate, cum ar fi supermarket-uri, la piață sau în mijloacele de transport în comun.

Câmpina ar putea fi următorul oraș care va intra în scenariul galben cu o incidență actuală de 1.45 de cazuri la mia de locuitori.

Vezi și: Valabilitatea certificatului Covid-19 a fost modificată!

Un nou tip de vaccin împotriva COVID

Potrivit ultimelor informații, la spitalul de boli infecțioase, Matei Balș, toate secțiile pentru pacienții COVID au fost ocupate ocupate, iar la spitalul pentru copii Grigore Alexandrescu s-a redeschis secția pentru copiii infectați. Din fericire, numărul pacienților COVID de la ATI este unul scăzut, iar acest aspect se datorează în mare vaccinării. 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit despre un nou vaccin împotriva ultimelor tulpini le virusului SARS-Cov-2, la care românii ar putea avea acces din toamnă. 

"Apetența pentru vaccinare a scăzut. Probabil cu apariția unui nou vaccin care oferă protecție și față de varianta Omicron și de subvariantele sale s-ar putea să existe un interes. Sunt persoane care mă întreabă dacă are vreun rost să-și facă doza a patra acum.

Eu i-aș sfătui să-și facă în toamnă dacă apare o nouă variantă a vaccinului. Va exista un interval de timp în care interesul va fi crescut, însă, important este să mai facem noi niște mici ajustări la program.» a declarat Rafila, potrivit sursei citate.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

FotoJet jpg
cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet (1) jpg
cub amal george cooney png
cub anamaria prodan png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub cristina spătar png
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg
moaste  sever gheorghe jpg
mititelu jr 4 jpg
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg