Atenție! Nu am scăpat de coronavirus, spun specialiștii OMS. Ne așteaptă o toamnă decisivă

#Coronavirus

Pandemia de COVID-19  nu ia vacanță. Din contră, înregistrează o intensificare la începutul acestei veri, atenționează OMS. Într-un interviu pentru „Adevărul”, virologul Costel Atanasiu a explicat de ce e foarte important ce se va întâmpla în următoarele luni și cât de eficiente sunt noile vaccinuri.

Numeroși experți în sănătate publică și virologi din Germania, Olanda și Austria anunță o toamnă grea cu valuri de pandemie și cu multe cazuri delicate. Pandemia COVID-19 înregistrează o intensificare la începutul acestei veri, iar potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în America se înregistrează o creștere cu 13% a îmbolnăvirilor, cu 58% în regiunea din estul Mării Mediterane și cu 33% în Asia de Sud-Est, relatează Euronews.

În Germania, de exemplu, s-au înregistrat 105.000 de cazuri de COVID-19 în ultima zi, potrivit Institutului Robert Koch (RKI), iar în realitate numărul bolnavilor este cu mult mai mare. În Franța, îmbolnăvirile au crescut cu 37% în ultima săptămână.

Citește și: Avertismentul OMS: Virusurile precum Variola maimuței sau COVID vor fi mai dese

Cercetător la cunoscutul institut de virologie „The Wistar Institute”, din Philadelphia, Costel Atanasiu a explicat de ce varianta Omicron nu a pus capăt pandemiei: „Teoretic, varianta Omicron ar fi trebuit să pună capăt pandemiei. Este varianta pe care noi, oamenii de știință, o așteptam de la începutul pandemiei, o variantă foarte contagioasă care să elimine celelalte variante, dar mult mai puțin letală. Vestea proastă e că imunitatea conferită de Omicron nu e atât de bună pe cât ne-am așteptat. Sunt multe persoane care s-au infectat cu Omicron, iar după doar o lună sau trei luni s-au infectat din nou cu această variantă.”

Au apărut un ser ARN combinat

Virologul mai spune că toamna următoare ne va da răspunsul dacă ce-a fost mai rău a trecut sau nu. „În ciuda acestor vești mai puțin bune, entuziasmul în rândul virusologilor și epidimiologilor este destul de mare, practic cel mai mare de la începutul pandemiei. Toamna următoare ne va da răspunsul dacă ce a fost mai rău a trecut sau nu. Dacă în perioada septembrie-ianuarie nu vom vedea un val major, putem spera că pandemia se îndreaptă în direcția cea bună”, a explicat Atanasiu pentru adevarul.ro.

Cercetătorul a explicat și ce au adus nou noile vaccinuri anti-COVID, anunțate zilele trecute, dar și motivele pentru care acestea apar cu întârziere. „Chiar acum câteva zile Moderna a anunțat un nou vaccin care combină ARN-urile mesagere a două proteine spike, cea întâlnită în varianta inițială și cea întâlnită în varianta Omicron. Noul vaccin a apărut cu 2-3 luni mai târziu decât au anticipat, dar va fi folositor în cazul în care în toamna ne vom lovi de un nou val”, subliniază virologul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
Brad Pitt (5) jpg
tanara dezbracata in pat jpg
andreea esca 6 png
fiii lui adrian nastase jpg
cub anda calin png
elevi cursuri
Armata Roşie Fototeca Online a Comunismului Românesc
image
image
image
image
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg