Avertismentul OMS: Virusurile precum Variola maimuței sau COVID vor fi mai dese

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că bolile endemice, precum variola maimuței sau febra lassa devin din ce în ce mai persistente și frecvente.

Pe măsură ce schimbările climatice se accentuează, iar seceta, furtunile și ploile torențiale devin din ce în ce mai frecvente, animalele și oamenii își schimbă comportamentul de căutare a hranei.

Așadar, Mike Ryan, directorul pentru urgențe la OMS, a avertizat că aceste schimbări vor face ca bolile ce circulă la animale vor ajunge, din ce în ce mai des, la oameni. 

Vezi și Variola maimuței, permanentă în Europa dacă ajunge la animalele de companie

„Din păcate, abilitatea bolilor de a se amplifica și de a ajunge în comunitățile noastre se amplifică, așa că urgența bolilor și factorul lor de răspândire a crescut foarte mult.”, a subliniat Mike Ryan, potrivit Reuters.

Citește și 10 lucruri importante despre variola maimuţei

COVID, pandemia care a paralizat economii și a luat vieți

Acum 2 ani, lumea era în fața unui virus pe care nu l-a mai întâlnit în forma aceea. Virusul Sars-Cov-2 a apărut în regiunea Wuhan, din China, într-o piață de animale. 

În acest moment, se realizează cercetări pentru a identifica pacientul 0, cel de la care a plecat boala. 

Coronavirusurile nu sunt noi, acestea există alături de noi de foarte mult timp, dar forma pe care COVID a căpătat-o a paralizat mai multe sisteme medicale și a dus la decesul a 6,292,503 de persoane, potrivit datelor existente. 

În România, Sars-Cov-2 a luat viața a 65,684 de persoane, iar virusul nu doar că ne-a adus probleme într-un sistem medical defectuos, dar a adus și instabilitate socială. 

Variola maimuței nu e un motiv de temere

Variola maimuței este un virus care a fost descoperit încă din secolul trecut. Spre deosebire de virusul Sars-Cov-2, acesta nu se răspândește atât de ușor și nici nu suferă mutații la fel de repede. 

Transmiterea virusului necesită un contact de lungă durată cu un individ deja infectat sau cu obiectele sale recent contaminate.

Dacă considerăm că suntem infectați cu variola maimuței, trebuie să stăm acasă și să evităm contactul cu alte persoane, până ce se dovedește că nu suntem purtători al virusului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
gustav klimt jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net