Experţii OMS, clarificări cu privire la vaccinul pentru variola maiumuţei

Autorit─â╚Ťile din Rom├ónia au anun╚Ťat c─â urmeaz─â s─â fie achizi╚Ťionat un stoc de 1.000 de doze de vaccin contra variolei maimu╚Ťei. M─âsura are scop preventiv, chiar dac─â ├«n ╚Ťara noastr─â nu au fost ├«nregistrate cazuri. OMS a anun╚Ťat c─â nu e necesar─â o campanie masiv─â de vaccinare a popula╚Ťiei.

vaccin covid jpg
Mai multe ╚Ť─âri vor s─â asigure, preventiv, stocuri de vaccin ├«mpotriva variolei maimu╚Ťei

Tot mai multe ╚Ť─âri din Europa raporteaz─â cazuri, iar Belgia a impus carantina obligatorie pentru pacien╚Ťii confirma╚Ťi cu variola maimu╚Ťei.

100 de cazuri confirmate

Astfel, ├«n Europa, mai multe ╚Ť─âri, inclusiv Rom├ónia, preg─âtesc achizi╚Ťionarea dozelor de vaccin, o m─âsur─â obi╚Öuit─â ├«n asemenea circumstan╚Ťe. P├ón─â acum, ├«n Europa ╚Öi ├«n America de nord sunt confirmate aproximativ 100 de cazuri.

Cite╚Öte ╚Öi: Ce e Variola Maimu╚Ťei? Semnele care arat─â c─â ai luat virusul

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a informat că vor fi cumpărate câteva sute de doze pentru a avea un stoc de prevenţie, transmite Adevărul.

rafila jpg
Ministrul S─ân─ât─â╚Ťii, Alexandru Rafila

ÔÇ×Trebuie s─â existe o supraveghere serioas─â a acestei probleme. O facem! Mai mult, prin mecanismul european de coordonare ├«n cazul unor urgen┼úe epidemiologice HERA, vom tatona op┼úiunile pentru a avea o anumit─â cantitate de vaccin care s─â fie eventual administrabil contac┼úilor unei persoane care este diagnosticat─â cu aceast─â boal─âÔÇŁ, a explicat Alexandru Rafila.

Cite╚Öte ╚Öi: Variola maimu╚Ťei, permanent─â ├«n Europa dac─â ajunge la animalele de companie

Ministrul a precizat că stocul vizat este de cel mult 1.000 de doze, necesare autorităţilor din România, dacă vor fi confirmate cazuri.

ÔÇ×Sunt cantit─â┼úi mici pentru c─â ┼či num─ârul de cazuri este mic. Nu este o transmisibilitate similar─â, de exemplu, cu cea de la coronavirusÔÇŁ, a explicat oficialul.

stanga
dreapta
variola maimutei jpg
variola maimutei 3 jpg
variola maimutei 2 jpg
variola
variola

Până în acest moment, în România nu există niciun caz de infectare cu variola maimuţei.

Atunci c├ónd sunt aduse ├«n discu╚Ťie vaccinurile, mul╚Ťi dintre noi se pot duce cu g├óndul la campania de vaccinare anti Covid 19, derulat─â la nivel global.

Totu╚Öi, dac─â ne-am g├óndi la situa╚Ťia anterioar─â pandemiei ne putem aminti c─â, frecvent, erau realizate stocuri de siguran╚Ť─â de medicamente sau vaccinuri pentru afec╚Ťiuni care riscau sa scape de sub control.

Nu sunt impuse campanii de vaccinare în masă

Diferen╚Ťa dintre Covid 19 ╚Öi variola maimu╚Ťei este faptul c─â cea din urm─â este o boal─â cunoscut─â ╚Öi studiat─â, fiind prezent─â pe continentul african de mul╚Ťi ani.

Noutatea o prezint─â rapiditatea r─âsp├óndirii prin ╚Ť─ârile care nu s-au mai confruntat cu aceast─â boal─â.

Astfel, preven╚Ťia este obligatorie, vaccinarea fiind doar o op╚Ťiune pe care este bine ca autorit─â╚Ťile s─â o aib─â la ├«ndem├ón─â, ├«n caz de nevoie.

Igiena e cea mai bun─â m─âsur─â de preven╚Ťie

De altfel, Organiza┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼úii ÔÇô OMS a transmis c─â apari┼úia variolei maimu┼úei ├«n Europa ┼či ├«n America de Nord nu impune campanii de vaccinare ├«n mas─â.

├Än schimb, oficialii OMS au promovat m─âsuri simple ╚Öi de bun sim╚Ť, de altfel, precum o bun─â igien─â ╚Öi un comportament sexual protejat pentru a evita r─âsp├óndirea bolii.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image png
carmen tanase jpeg
card ajutor jpg
image png
mircea solcanu2 png
12 linda evangelista main jpg jpeg
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
giani vladimir 25713800 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg
canicula bucuresti puncte de ajutor  (3) JPG
iohannis erdogan 2 jpg
orban zelenski jpg