Valul 6 COVID a lovit mai devreme România! Ce se întâmplă cu vacanțele românilor

Ultima actualizare:

Valul 6 al epidemiei de Covid-19  a lovit mai devreme România, la spitalul de boli infecțioase, Matei Balș, toate secțiile pentru pacienții COVID fiind ocupate, iar spitalul de copii Grigore Alexandrescu a redeschis secția pentru copiii infectați, din cauza numărului de cazuri, în creștere. 

Valul 6 COVID a lovit mai devreme România! Ce se întâmplă cu vacanțele românilor
Valul 6 COVID a lovit mai devreme România! Ce se întâmplă cu vacanțele românilor

România a înregistrat, în ultima perioadă, o creștere semnificativă a numărului de cazuri COVID, astfel că autoritățile sunt nevoite să ia din nou măsuri. În ultimele două săptămîni numărul persoanelor infectate cu SARS-COV-2 s-a triplat, această situație dovedind că al șaselea val al pandemiei a lovit România, mai devreme decât ne-am fi așteptat. 

Citește și: Simona Gherghe are din nou Covid-19. Cine îi ține locul la emisiunea „Mireasa"

Autoritățile au raportat în ultima săptămână 8.000 de cazuri de COVID, astfel că vârful valului 6 ar putea fi atins în luna august, când se vor înregistra aproximativ 10.000 de cazuri zilnic. 

Vestea bună este că dintre toți pacienții COVID, internați la acest moment, foarte puțini se află la Terapie Intensivă. 

Ministerul Sănătății recomandă ca măsură de limitare a răspândirii virusului, purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, mai ales în mijloacele de transport public în comun. 

Vezi și: COVID-19, răceală sau alergii de sezon? Cum îți dai seama ce afecțiune ai

Ce se întâmplă cu românii care pleacă în concediu, peste hotare

Cetățenii care se îndreaptă către țări precum Italia, Spania, Grecia, Turcia sau Bulgaria nu au la acest moment nevoie de un certificat de vaccinare împotriva Covid-19. Cu toate acestea, pe măsură ce infectările cresc, s-ar putea introduce restricții de călătorie. 

Agențiile de turism avertizează asupra faptului că destinațiile cel mai des frecventate de români ar putea impune măsuri care să împiedice răspândirea virusului, notează Antena 3

Noul vaccin, împotriva noilor tulpini Covid, disponibil și românilor

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a vorbit despre un nou vaccin, eficient împotriva celor mai noi tulpini coronavirus, la care vor avea acces și românii, începând cu luna septembrie. Oficialul a subliniat faptul că interesul pentru vaccinare a scăzut, dar speră că, o dată cu punerea la dispoziție a noului ser, cetățenii se vor îndrepta către cabinetele medicilor de familie. 

"Apetența pentru vaccinare a scăzut. Probabil cu apariția unui nou vaccin care oferă protecție și față de varianta Omicron și de subvariantele sale s-ar putea să existe un interes. Sunt persoane care mă întreabă dacă are vreun rost să-și facă doza a patra acum.

Eu i-aș sfătui să-și facă în toamnă dacă apare o nouă variantă a vaccinului. Va exista un interval de timp în care interesul va fi crescut, însă, important este să mai facem noi niște mici ajustări la program.» a declarat Rafila, potrivit sursei citate. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net