COVID-19, răceală sau alergii de sezon? Cum îți dai seama ce afecțiune ai

Uneori, cele mai comune afecțiuni din ultima perioadă, COVID-19, răceală, alergie de sezon și gripă debutează cu aceleași simptome. Printre ele se numără gâtul iritat și inflamat, congestiile nazale, durerile musculare. Cum faci distincția și îți dai seama cu ce problemă te confrunți, de fapt?

stranut raceala femeie batista jpeg

Să te simți rău îți poate da în ultima perioadă bătăi mai mari de cap ca de obicei. Să descoperi cauza unei afecțiuni a devenit un proces destul de complicat, căci multe dintre ele debutează cu aceleași simptome. Stare constantă de oboseală, tuse și nas înfundat sunt câteva dintre simptomele care caracterizează mai multe afecțiuni.

Nu rata: A crezut că are Covid, dar a avut surpriza vieţii sale

„Să faci diferența între gripă și COVID poate fi dificil pentru că simptomele se aseamănă foarte mult”, explică dr. Brooke Bozick, un expert NIH în afecțiuni respiratorii care afectează plămânii. Atât gripa, cât și COVID-19 îți pot provoca febra, tuse, dureri de cap și dureri musculare, dar sunt și transmise similare. Diferența? Simptomele de COVID-19 apar mai greu decât în cazul gripei, boala are, uneori, o perioadă mai lungă de incubație.

Cum deosebești răceala de alergii

Alergiile se pot dezvolta pe tot parcursul unui an, iar simptomele apar imediat ce ai fost expus la alergen. Ele pot fi: strănut, nas înfundat, mâncărime oculară, senzație de tuse. Dacă te confrunți cu aceleași simptome, în perioade similare din ani diferiți, atunci poți să ai alergii sezoniere și trebuie să încerci să identifici alergenii.

Vezi și: Avertismentul OMS: Virusurile precum Variola maimuței sau COVID vor fi mai dese

Răcelile pot apărea iarna sau vara, dacă te expui la diferențe mari de temperatură (exemplu: de la o temperatură exterioară de 35 de grade celsius intri într-o încăpere în care aerul condiționat este pornit), iar simptomele vor debuta abia la câteva zile. Dacă simptomele alergiei durează de la câteva zile, până la câteva luni, răceala ține între 3 și 14 zile.

Rinita alergică, supranumită „febra fânului”, nu provoacă febră și dureri musculare, în timp ce răcelile, în multe dintre cazuri, da. Și secrețiile nazale te pot ajuta să descoperi afecțiunea cu care te confrunți. Ele diferă între alergie, gripă răceală și COVID, însă trebuie să fii atent la un detaliu important: ca din cauza alergiilor, să nu cumva să fi dezvoltat infecții ale sinusurilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net