Iată câteva trucuri istețe să scăpăm de alergiile la polen

Aveți probleme de la polen? Specialiștii britanici susțin că inclusiv sărutul, râsul și o linguriță de miere pe zi sunt ajutoare de combatere a efectelor alergiilor de primăvară-vară. 

allergy g3d6759da5 1920 jpg
Cum poţi remedia alergiile fără medicamente foto: pixabay

Pentru persoanele care suferă din caza alergiilor la polen, cercetătorii din Marea Britanie au găsit remedii la îndemână, fără a apela la medicamente. În primul rând, experții îi avertzează pe alergici să se gândească la valabilitatea zicalei ”un măr pe zi ține doctorul departe”. Persoanele alergice trebuie să mănânce mere primăvara, pentru că acest lucru ar putea să ușureze problemele lor. Merele conțin substanțe care reduc efectele alergenilor proveniți de la polenul de mesteacăn, arin și alun. 

Ajută morcovii și cartofii dulci 

Adăugând morcovi, caise și cartofi dulci la dietă veți ajuta la reducerea simptomelor alergiilor cauzate de polen. Acestea conțin niște substanțe care reduc inflamațiile și îmbunătățesc sistemul imunitar. Spanacul și dovleacul conțin antioxidanți scare acționează ca un balsam pentru ochi, nas și gât. De asemenea o linguriță de miere ajută împitriva reacțiilor alergice la polen în perioada de primăvară-vară. 

Ceaiul de mușețel pentru ochi 

Dacă vă sunt afectați ochii, apelați la ceaiul de mușețel. Beți ceai de mușețel sau folosiți pliculețele de ceai sub formă de comprese pentru ochi. Stoarceți plicurile după ce au stat trei minute în apa fiartă, lăsați-le la frigider timp de o jumătate de oră și apoi aplicați-le pe ochii inflamați timp de cinci minute. Dar cel mai important lucru este să aveți grijă ca polenul să nu vă intre în casă.  

Spălați-vă părul bine 

Pentru aceasta schimbați hainele imediat ce ați intrat în casă. Pentru a fi mai siguri, intrați la duș, spălați-vă bine și părul. Usturoiul este de asemenea bun împotriva alergiilor, fiind un bun descongestionant. Un studiu japonez arată că, dacă vă sărutați o jumătate de oră cu partenerul, diminuați reacțiile alergice. Asta deoarece sărutul relaxează și reduce producerea de histamină, care cauzează reacția alergică. 

Râsul, de mare ajutor 

Un studiu realizat de American College of Cardiology a demonstrat că râsul este de mare ajutor în cazul alergiilor la polen. 15 minute de râs este suficient pentru a ameliora reacțiile alergice. Râsul stimulează substanțele chimice care blochează producerea de histamină, ducând la reducerea alergiilor. Turmericul și ardeiul iute ajută de asemenea la descongestionare nasului și ajută respirația.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

matteo jpg
harta ANM 6 iulie 2022 jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Monica Tatoiu
BeFunky collage (2) jpg
emil rengle
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Smartphone Apple iPhone 13 FOTO Shutterstock
pahare   nunta   wine g2eb1bccbb 1280 jpg
viorel hrebenciuc jpeg
Kate Middleton şi Prinţul William
sf cuv sisoe cel mare sf mc lucia din roma 148107 jpg
woman 2566854 1920 jpg