Iată câteva trucuri istețe să scăpăm de alergiile la polen

Ultima actualizare:

Aveți probleme de la polen? Specialiștii britanici susțin că inclusiv sărutul, râsul și o linguriță de miere pe zi sunt ajutoare de combatere a efectelor alergiilor de primăvară-vară. 

Cum poţi remedia alergiile fără medicamente foto: pixabay
Cum poţi remedia alergiile fără medicamente foto: pixabay

Pentru persoanele care suferă din caza alergiilor la polen, cercetătorii din Marea Britanie au găsit remedii la îndemână, fără a apela la medicamente. În primul rând, experții îi avertzează pe alergici să se gândească la valabilitatea zicalei ”un măr pe zi ține doctorul departe”. Persoanele alergice trebuie să mănânce mere primăvara, pentru că acest lucru ar putea să ușureze problemele lor. Merele conțin substanțe care reduc efectele alergenilor proveniți de la polenul de mesteacăn, arin și alun. 

Ajută morcovii și cartofii dulci 

Adăugând morcovi, caise și cartofi dulci la dietă veți ajuta la reducerea simptomelor alergiilor cauzate de polen. Acestea conțin niște substanțe care reduc inflamațiile și îmbunătățesc sistemul imunitar. Spanacul și dovleacul conțin antioxidanți scare acționează ca un balsam pentru ochi, nas și gât. De asemenea o linguriță de miere ajută împitriva reacțiilor alergice la polen în perioada de primăvară-vară. 

Ceaiul de mușețel pentru ochi 

Dacă vă sunt afectați ochii, apelați la ceaiul de mușețel. Beți ceai de mușețel sau folosiți pliculețele de ceai sub formă de comprese pentru ochi. Stoarceți plicurile după ce au stat trei minute în apa fiartă, lăsați-le la frigider timp de o jumătate de oră și apoi aplicați-le pe ochii inflamați timp de cinci minute. Dar cel mai important lucru este să aveți grijă ca polenul să nu vă intre în casă.  

Spălați-vă părul bine 

Pentru aceasta schimbați hainele imediat ce ați intrat în casă. Pentru a fi mai siguri, intrați la duș, spălați-vă bine și părul. Usturoiul este de asemenea bun împotriva alergiilor, fiind un bun descongestionant. Un studiu japonez arată că, dacă vă sărutați o jumătate de oră cu partenerul, diminuați reacțiile alergice. Asta deoarece sărutul relaxează și reduce producerea de histamină, care cauzează reacția alergică. 

Râsul, de mare ajutor 

Un studiu realizat de American College of Cardiology a demonstrat că râsul este de mare ajutor în cazul alergiilor la polen. 15 minute de râs este suficient pentru a ameliora reacțiile alergice. Râsul stimulează substanțele chimice care blochează producerea de histamină, ducând la reducerea alergiilor. Turmericul și ardeiul iute ajută de asemenea la descongestionare nasului și ajută respirația.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net