Rafila, față în față cu Arafat. De ce este gata să renunțe la funcția de ministru al Sănătății

Alexandru Rafila, actualul ministru al Sănătății, a susținut că sistemul de urgență ar trebui să fie în subordinea MS, schimbându-se forma actuală în care DSU se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, Alexandru Rafila a transmis că este pregătit să-i acorde funcția de ministru al Sănătății șefului DSU, Raed Arafat.

„Nu accept această variantă (n.r. – sistemul de urgență să rămână la MAI), pentru că atât timp cât sunt ministru la Ministerul Sănătății, sunt responsabil pentru sistemul de Sănătate. ”, a amintit acesta. 

Raed Arafat, un posibil ministru al Sănătății?

Alexandru Rafila, într-o intervenție la RomâniaTV, a subliniat că acesta nu acceptă ca sistemul de urgență să rămână sub subordinea MAI, atâta vreme cât actualul ministru al Sănătății se află în funcție. 

Vezi și Condiția lui Alexandru Rafila pentru a începe distribuția pastilelor cu iod

În cazul în care Raed Arafat nu acceptă oferta lui Rafila, actualul ministru este pregătit să-i ofere funcția pe care o deține actual sau poziția de secretar de stat.

De asemenea, Alexandru Rafila a declarat că preferă să-l lase pe Raed Arafat ca ministru al Sănătății pentru a păstra sistemul de urgență în sistemul de Sănătate, nu în cel în care se află în subordine și Poliția Română. 

Pe 7 aprilie, Raed Arafat a oferit și un răspuns cu privire la integrarea sistemului SMURD în Ministerul Sănătății sau ruperea sistemului de urgență, care este integrat, la momentul actual, cu DSU. 

Citește și Raed Arafat, răspuns dur la afirmațiile lui Alexandru Rafila. Ce i-a transmis șeful DSU ministrului Sănătății

Acesta a amintit că, cel mai recent, în perioada pandemiei, sistemul și-a arătat eficacitatea și coordonarea, iar o întoarcere în timp la un model în care „fiecare era într-un alt loc” ar face să slăbească sistemul deja existent. 

De asemenea, acesta a subliniat că în cazul unei intervenții, nu doar Ambulanța sau medicul se prezintă la fața locului, ci și pompierii sau SMURD-ul cu ajutorul elicopterului. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net