Raed Arafat, răspuns dur la afirmațiile lui Alexandru Rafila. Ce i-a transmis șeful DSU ministrului Sănătății

Raed Arafat, secretatul de stat, s-a împotrivit declarației ministrului Sănătății Alexandru Rafila, potrivit căruia SMURD ar trebui să treacă sub supravegherea Ministerului Sănătății.

raed arafat 0 jpeg
dr. Raed Arafat, șeful DSU

Ca răspuns la afirmația ministrului Alexandru Rafila, Raed Arafat a subliniat că această schimbare nu ar face decât „să slăbească sistemul și să strice ce s-a construit”.

Șeful DSU a declarat că integrarea în cadrul Ministerului Sănătății a SMURD sau întreruperea modului de lucru al sistemului de urgență care există la acest moment, care este „integrat cu DSU și care și-a dovedit eficiența”, potrivit Adevărul

Ce i-a transmis Arafat lui Rafila

Acesta a mai subliniat că eficiența coordonărilor unitare este vitală, iar întoarcerea în timp la un model în care fiecare era într-un alt loc nu ar face decât să slăbească și mai mult sistemul și bazele pe care acesta a fost clădit. 

Citește și Raed Arafat: „Să fim precauți în perioada următoare!”

în cele din urmă, șeful DSU a transmis că colaborarea cu Ministerul Sănătății e necesară, dar aceasta este într-un singur loc, căci în cazul unei intervenții nu merge doar Ambulanța și medicul, ci și pompierii și SMURD-ul. 

Bazele sistemului actual a avut loc în 2007, fiind dezvoltat pentru colaborarea între sistemele Ministerului Sănătății și SMURD, iar această ruptură nu ar avea rost, „unele la Interne, altele la Sănătate”, iar ruperea relațiilor dintre cele două sisteme de sănătate și salvare ar putea distruge ceea ce s-a dovedit a fi foarte eficient până la momentul actual, a subliniat în final dr. Raed Arafat. 

Joi, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că serviciul de urgență SMURD, dezvoltat de Raed Arafat în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, trebuie să fie transferat la Ministerul Sănătății. 

Vezi și Raed Arafat, despre personalul medical: «Se îmbolnăveşte în masă şi ajunge la izolare»

În acest moment, sistemul SMURD aparține Ministerului de Interne, iar potrivit ministrului Sănătății, trecerea de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătății „trebuie să fie o politică de sănătate a statului român”. 

Alexandru Rafila a mai transmis că Ministerul Sănătății este responsabil pentru activitatea medicală. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

florin zalomir
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
FotoJet jpg
foto 1 bec economic jpg
sotie Arsinel jpg
Ligia Deca, noul ministru al educației Sursă foto: UN Photo
Bella Hadid a plans in fiecare zi jpg
20 jpg
bank
image
image
image
image
image png
depresie anxietate ah np gso5m1nr c4 unsplash jpeg
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia