Ce spune Raed Arafat despre a patra doză de vaccin. Ne-am putea vaccina anual împotriva COVID-19?

Șeful DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență) Raed Arafat, a răspuns, marți seară, la o întrebare care circulă tot mai mult pe buzele tuturor: Vom avea nevoie și de doza a patra de vaccin? Iată ce spune Arafat!

Raed Arafat, despre cea de-a patra doză de vaccin Foto: Arhivă
Raed Arafat, despre cea de-a patra doză de vaccin Foto: Arhivă

Raed Arafat a vorbit la Digi 24 despre scenariul în care populația ar avea nevoie și de doza a patra de vaccin, explicând că el nu crede că se va ajunge acolo. Totuși, dacă virusul va evolua și va ajunge să fie unul endemic, s-ar putea să fie nevoie de vaccin în fiecare an pentru a-l combate, la fel ca în cazul gripei, a mai declarat șeful DSU.

Raed Arafat, despre a patra doză de vaccin

Nu cred că vom ajunge acolo, dar știți cum este, totul depinde de cum evoluează lucrurile, totul depinde de ce variante pot să apară, dacă apare vreo variantă care să fie una care îngrijorează. La acest moment, cum merge treaba, probabil că nu vom ajunge doza a patra”, declarat Raed Arafat, pentru sursa anterior menționată.

Raed Arafat a explicat însă, că dacă virusul devine endemic, am putea avea nevoie de vaccin anual, la fel ca în cazul gripei sezoniere.

Probabil, și e o altă variantă, să ajungem ca acest virus să devină endemic, asta înseamnă că așa cum facem vaccinul anual pentru gripă sezonieră, să includem inclusiv un vaccin anual pentru SARS-CoV-2 care să ne protejeze”, a mai spus șeful DSU.

Ne-am putea vaccina anual contra COVID-19?

Raed Arafat a ținut să puncteze însă că acesta nu este domeniul său de specialitate, așadar îi învită pe cei mai în măsură să își dea mai mult cu părerea pe marginea subiectului. Totuși, spune el, există posibilitatea vaccinării anuale, în cazul menționat anterior.

Nu mă pronunț, pentru că nu este domeniul meu în care să fiu foarte aprofundat, să vin să vă dau argumente și tot. Aici, colegii care sunt pe partea de imunologie, pe partea de epidemiologie, virologie, ei pot să vină și să spună ce cred.

Dar, din ce citim și din ce urmărim pe partea științifică, există această posibilitate de vaccinare anuală, sezonieră, dacă devine o infecție endemică, să zicem, sezonieră, care apare în sezon, cum apare gripa sezonieră, și ne vaccinăm. Eu mă vaccinez în fiecare an pentru gripă”, a adăugat Raed Arafat.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net