Raed Arafat, despre personalul medical: «Se îmbolnăveşte în masă şi ajunge la izolare»

#Coronavirus

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a semnalat că, pe lângă numărul mare de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 în al cincilea val al pandemiei, o mare problemă este reprezentată și de faptul că personalul medical începe să se îmbolnăvească și el de COVID. 

Raed Arafat: „Personalul medical începe să se îmbolnăvească” Foto: Arhivă
Raed Arafat: „Personalul medical începe să se îmbolnăvească” Foto: Arhivă

Raed Arafat, a afirmat, într-o intervenție la B1 TV că personalul medical începe să se îmbolnăvească de COVID și să intre în izolare în valul 5 al pandemiei. 

Raed Arafat, despre personalul medical

Problema a doua a acestui val este problema resursei umane. Personalul se îmbolnăveşte în masă şi ajunge la izolare. Canada nu degeaba a chemat medicii pozitivi înapoi, la lucru, pentru că, atunci când ţi se îmbolnăvesc zece medici, asistenţi într-o secţie, secţia devine inoperabilă”, a afirmat Raed Arafat, luni, 10 ianuarie. 

Secretarul de stat spune că astfel de situații s-au înregistrat deja și în România, iar în aceste condiţii a insistat pentru purtarea măştii de protecţie.

Dacă se îmbolnăvesc între ei, riscăm să nu mai avem oameni în astfel de sisteme, de servicii care trebuie să asigure continuitate”, a adăugat acesta. Arafat a afirmat că unele ramuri ale economiei pot întâmpina probleme din cauza numărului mare de angajaţi care ajung să fie izolaţi din cauza faptului că sunt contacţi ai unor persoane bolnave.

Arafat a explicat că „e posibil” să apară dificultăţi „în continuarea activităţilor” în unele sectoare, inclusiv în cel sanitar. „Dacă creşte numărul foarte mult, presiunea va fi pe întregul sector: va fi pe medicii de familie, va fi pe ambulatoriu”, a mai afirmat Raed Arafat. Medicul a subliniat că „testul PCR rămâne cel sfânt, care poate să confirme o infecţie pe varianta Omicron”, explicând că testele antigen rapide pot fi fals negative.

În acest context, medicul le-a recomandat celor care au simptome ale bolii să „stea acasă” până când fac un test PCR, pentru a evita să îi îmbolnăvească şi pe alţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net