Diana Șoșoacă, sancționată pentru discriminare după afirmațiile făcute despre Arafat. Ce amendă are de plătit

Diana Șoșoacă a fost sancționată de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Decizia a venit în urma mai multor declaraţii problematice făcute de senatoare la adresa şefului DSU, Raed Arafat.

Diana Șoșoacă a fost amendată pentru discriminare Foto: arhiva personală
Diana Șoșoacă a fost amendată pentru discriminare Foto: arhiva personală

CNCD susține că declaraţiile senatoarei Diana Șoșoacă constituie faptă de discriminare.  «Afirmaţiile: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G.137/2000, republicată», a decis CNCD în ședința care a avut loc miercuri, 12 ianuarie, potrivit adevarul.ro.

Senatoarea a primit o amendă contravențională

Astfel, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis ca Diana Șoșoacă să fie amendată cu 5.000 de lei, în urma afirmațiilor discriminatorii făcut în spațiul public la adresa șefului DSU, Raed Arafat.

„se sancţionează autorul declaraţiei doamna Iovanovici-Şoşoacă Diana cu amendă contravenţională de 5.000 de lei (...) Hotărâre adoptată cu majoritate de voturi, 8 la 1. Votul împotrivă cu propunere de neincidenţă, faptele ar putea să intre sub incidenţa legii penale”, mai arată sursa CNCD.

Recent, Diana Șoșoacă a fost implicată într-un alt scandal de proporții. Ea și soțul ei s-au certat, în biroul senatoarei, cu o echip de la postul RAI 1 care venise să îi ia interviu avocatei. Incidentul dintre jurnalista Lucia Goracci de la Rai Uno şi senatoarea Diana Şoşoacă a fost intens mediatizat atât la noi, cât și în presa din Italia. În urma acestui scandal, soțul Dianei Șoșoacă, Silvestru Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Acesta a fost acuzat că i-a smuls masca de pe faţă jurnalistei şi ar fi lovit-o în braţ, după care a muşcat-o de mână.

«M-a muşcat de mână, apoi am ieşit afară», a declarat jurnalista de la Rai 1.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net