Alexandru Rafila, după creșterea numărului de cazuri COVID. Se impun noi restricții?

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe susținute la Iaşi, că speră ca după o creştere de câteva săptămâni a numărului de cazuri COVID să intrăm pe un trend descendent, astfel încât în sezonul cald să nu mai existe probleme. Rafila a recomandat ca oamenii să poarte în continuare masca de protecţie, mai ales în zonele aglomerate. Iată ce spune despre resctricții!

Alexandru Rafila, după creșterea numărului de cazuri COVID Foto: Arhivă
Alexandru Rafila, după creșterea numărului de cazuri COVID Foto: Arhivă

În urma ridicării restricțiilor pe teritoriul țării noastre, a început din nou să crească numărul cazurilor de coronavirus, având în vedere că masca de protecție nu mai este obligatorie nici în spațiile închise.

Cetățenii au profitat din plin de lipsa măsurilor impuse în perioada pandemiei, iar acest lucru se vede și în statistici. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a explicat că el încurajează în continuare purtarea măștii de protecție, alături de toate celelalte sfaturi pentru o protecție cât mai bună împotriva virusului.

Alexandru Rafila, după creșterea numărului de cazuri de COVID

Întrebat, totuși, dacă în urma creșterii cazurilor de infectări COVID se impun noi restricţii în România, Alexandru Rafila a precizat că el nu este susținătorul unor astfel de măsuri. Cu toate acestea, ministrul Sănătății a declarat că nu consideră purtarea măştii de protecţie drept o restricţie, ci un mijloc de protecţie individuală. Rafila a explicat că speră ca aceasta vară să decurgă fără probleme și să revenim pe un trend descrescător, în ceea ce privește cazurile de infectare cu COVID.

Sper ca după o creştere care să nu dureze mai mult de câteva săptămâni să intrăm din nou pe un trend descrescător, pentru ca această vară să decurgă fără probleme,”, a afirmat la Iaşi, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii.

Cel mai bun lucru este să sfătuim lumea ca în interior, mai ales în mijloacele de transport în comun, să utilizeze masca. E cea mai bună soluţie, împreună cu evitarea aglomeraţiei şi măsurile individuale de protecţie, inclusiv vaccinarea care rămâne la dispoziţia tuturor, prin intermediul medicilor de familie. În Bucureşti, în metrou, trei sferturi dintre persoane poartă în continuare masca.”, a adăugat Alexandru Rafila.

Citește și: Revenim la purtatul măștii? Rafila: «Estimez o creștere a cazurilor»

Rafila, despre posibilitatea unui val șase al pandemiei de COVID

Potrivit ministrului, valul cinci COVID nu s-a terminat, acesta explicând că o creştere a numărului de cazuri se observă în toată Europa. Rafila a vorbit și despre posibilitatea apariției unei noi tulpini a coronavirusului.

Este o continuare a valului cinci. Creşterea se observă în toată Europa. Vorbim de o intensificare a interacţiunilor, în condiţiile unei populaţii susceptibile să se îmbolnăvească, mai ales în ţări precum România, unde doar 50 la sută din populaţie este vaccinată. Nu trebuie să fii specialist în domeniu ca să îţi dai seama că se vor mai produce îmbolnăviri. (…)

Suntem preocupaţi şi monitorizăm nu doar noi, ci şi OMS, eventuala emergenţă a unei noi tulpini care ar putea produce îmbolnăviri în a doua jumătate a anului. Nu ştiu dacă se va întâmpla, dar abia atunci am putea avea un eventual val şase.”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
Brad Pitt (5) jpg
fiii lui adrian nastase jpg
iulia albu si mikaela webp
Screenshot 2022 12 01 at 17 09 48 png
Cuptor microunde Foto shutterstock 2095495495 jpg
image
image
image
image
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg