Revenim la purtatul măștii?! Rafila: «Estimez o creștere a cazurilor»

#Coronavirus

Ministrul Sănătăţii transmis un mesaj de avertisment populației în care atrage atenția asupra unei creșteri a cazurilor de infecție cu Covid în perioada următoare.

Revenim la purtatul măștii?! Rafila: «Estimez o creștere a cazurilor»
Revenim la purtatul măștii?! Rafila: «Estimez o creștere a cazurilor»

Alexandru Rafila a a menționat că purtatul măștii este în continuare necesar în spațiile închise aglomerate și în mijloacele de transport public și a îndemnat cetățenii din România să fie precauți și să utilizeze masca în astfel de circumstanțe. 

"Am făcut apel public să utilizăm masca în spaţiile închise aglomerate, în mijloacele de transport în comun este esenţială", a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a subliniat că a insistat asupra unei relaxări treptate, în etape, însă guvernul nu a fost de acord cu această soluție. Rafila a menționat că purtatul măștii continuă să fie o necesitate la momentul actual. De asemenea, ministrul Sănătății a mai vorbit și despre posibilitatea unui al șaselea val de Covid, care va lovi România în toamnă.

Citește și De ce ar trebui să nu renunțăm încă la masca de protecție

"Am făcut apel încă de acum două-trei săptămâni la o relaxare etapizată, care nu a fost posibilă. Decizia politică a fost diferită şi s-a trecut la o relaxare bruscă. Am făcut apel public să utilizăm masca în spaţiile închise aglomerate, în mijloacele de transport în comun este esenţială. În mod evident, în România cifrele s-au stabilizat. Eu intuiesc o uşoară creştere a numărului de cazuri . Vedem ce se întâmplă în alte ţări, aşa că recomandarea rămâne valabilă", a afirmat Alexandru Rafila.

Europa și SUA sunt în alertă în privința creșterii cazurilor de COVID

Austria este prima ţară din UE care a reintrodus restricţiile anti-COVID, instituind obligativitatea purtării măștii în spațiile închise.

Ministrul Sănătăţii de la Viena consideră că relaxarea restricţiilor s-a produs prea devreme, în contextul unei creșteri rapide a cazurilor de Covid, la scurt timp după renunțarea la anumite măsuri împotriva pandemiei. 

Citește și Bilanț Coronavirus pentru 21 martie. Varianta BA.2 predomină în Europa

Dr. Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase din SUA și consilier al președintelui Joe Biden, a declarat că reducerea restricțiilor și creșterea subvariantei BA.2 în întreaga lume ar putea duce la o perioadă de creștere a cazurilor de infectare. 

Fauci a adăugat că varianta, care a înregistrat o creștere în Marea Britanie, ar putea provoca o creștere în SUA, deoarece pare a fi la fel de infecțioasă ca Omicron, dar mai puțin fatală.

„Mortalitatea generală a scăzut de fapt. Este o situație foarte interesantă, cazurile cresc, dar, în acest moment, nu pare să fie vreun grad de severitate. Nu aș fi surprins în următoarele câteva săptămâni, dat fiind faptul că am început să călătorim să avem o creștere a numărului de infectare cu varianta BA.2.”, a declarat Faucci. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
cub matilda pascal cojocărița png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub gabriela marin denise pilafai png
mariana moculescu jpg
cub theo rose anghel damian png
cub razvan ciobanu png
fabrica mustar tecuci jpg
stres
image
image
image
image
mariana moculescu jpg
radu valcan jpg
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
cub matilda pascal cojocărița png