Bilanț Coronavirus pentru 21 martie. Varianta BA.2 predomină în Europa

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îți oferă în fiecare zi bilanțul Coronavirus pentru România. Luni, 21 martie, autoritățile sanitare au anunțat că au fost înregistrate 2.241 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

image

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.241 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 927 mai puține decât în ziua anterioară. 253 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, a transmis Ministerul Sănătății luni, 21 martie.

Chiar dacă numărul infectărilor noi scade, tot mai mulți bolnavi de Covid-19 ajung în spital. 

În secțiile Covid din spitalele din țară, numărul de persoane internate este de 2.957 cu 54 mai mult decât duminică. De asemenea, la ATI sunt internate 464 de persoane, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 464 de pacienți internați la ATI, 417 sunt nevaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 16 decese. Astfel, în total, până luni, 21 martie, 64.685 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În România, pandemia de Covid a ajuns într-un stadiu în care virusul nu mai reprezintă o problemă gravă de sănătate, iar majoritatea restricțiilor au fost ridicate la data de 8 martie. 

Numărul de cazuri a crescut în majoritatea țărilor din UE

Din păcate, pandemia este departe de a se fi terminat, iar în mai mult de jumătate dintre țările din Uniunea Europeană, cazurile de infectare cu Sars-Cov-2 sunt în creștere. Numărul de persoane infectate a crescut cu 48% în Olanda și 20% în Germania.

Situația din Europa a atras atenția oficialilor din domeniul sănătății publice deoarece în Marea Britanie, cazurile de spitalizare par să crească, fapt care i-a uimit pe experți.

Într-un briefing tehnic de vineri, Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a declarat că subvarianta Covid-19, BA.2, a avut o răspândire cu 80% mai mare decât tulpina Omicron, deși BA.2 nu pare să ducă la spitalizare.

Cât de periculoasă este varianta BA.2

Subvarianta Covid-19, BA.2, reprezintă acum mai mult de 50% din cazuri în Marea Britanie și în alte câteva țări europene.

Primele date sugerează că varianta Covid, BA.2, este mai transmisibilă decât variantele anterioare și chiar mai transmisibilă decât Omicron.

În zonele în care BA.2 s-a răspândit la majoritatea celor infectați cu Sars-Cov-2, specialiști nu au remarcat o creștere a spitalizărilor sau al deceselor. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net