Noua tulpină de Coronavirus, Deltacron. Cât de periculoasă e și câte victime a făcut
Pericolul reprezentat de virusul Sars-Cov-2 nu s-a sfârșit, căci o nouă subvariantă a fost detectată în Brazilia, dar și în alte țări europene, compoziția celulară fiind o combinație dintre variantele Delta și Omicron.
Noua mutație a fost receptată chiar și în Franța, după ce ministrul Sănătății din Brazilia, Marcelo Queiroga, a subliniat că în nordul țării, în regiunea apropiată graniței cu Surimar și Guyana Franceză au fost depistate două cazuri de îmbolnăvire cu tulpina Deltacron, fiind un rezultat al combinației dintre variantele Delta și Omicron.
Ce este Deltacron?
De asemenea, potrivit aceluiași oficial, noua tulpină circulă deja prin Franța și prin alte țări europene, făcând apel la populație să se imunizeze împotriva virusului Sars-Cov-2, transmițând că noua variantă este „de importanță și merită supraveghere”, dar care, de asemenea, nu trebuie să genereze panică sau neliniște.
„La acest moment, Deltacron nu există în nomenclatorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ca atare, dar aceste variante – pentru că noi vorbim, de fapt, despre mai multe variante care îmbină în proporţii diferite elemente din Delta şi din Omicon – există de ceva timp şi infectează oameni din diverse teritorii. Sunt cazurile din Brazilia, dar au fost identificate cazuri şi în Marea Britanie, şi în Olanda, şi în Franţa. Raportarea din Franţa are foarte mare relevanţă pentru că este făcută de Institutul Pasteur, care are foarte mare credibilitate”, a declarat dr. Marius Geantă.
Prof.dr. Cristian Apetrei, un specialist în virusologie și profesor de boli infecțioase și microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, a transmis prin intermediul rețelelor sociale că este necesară în continuare purtarea măștii medicale, amintind asupra unui studiu publicat de către PNAS, care subliniază că majoritea dovezilor arată că purtarea măștii de protecție reduce foarte mult șansa ca moleculele periculoase să intre în atmosferă și să infecteze și mai mulți oameni.
Citește mai multe informații despre varianta Deltacron pe Adevărul.ro
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!