Coronavirus pentru 17 martie. Ce legătură e între valul 6 și războiul din Ucraina

#Coronavirus

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de joi, 17 martie. Numărul cazurilor noi rămâne ridicat, iar ridicarea tuturor restricțiilor, alături de războiul din Ucraina, ne-ar putea aduce mai aproape de valul 6 al pandemiei. Joi, 17 martie, autoritățile au anunțat peste 4.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

femeie apa coronavirus 0 png

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.033 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 120 mai multe decât în ziua anterioară. 506 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, a anunțat Ministerul Sănătății.

În secțiile Covid-19 din spitalele din România, numărul de persoane internate este de 3.287 cu 107 mai puțin decât miercuri. De asemenea, la ATI sunt internate 502 de persoane, cu 14 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 502 de pacienți internați la ATI, 448 sunt nevaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 63 decese (43 bărbați și 20 femei), dintre care 27 anterioare intervalului de referință.

La nivel mondial, numărul cazurilor noi este în creștere

În ciuda cifrelor în scădere, specialișitii de la noi atrag atenția că pandemia este departe de a se fi încheiat. România a fost mereu cu câteva săptămâni în urma țărilor din vestul Europei, iar acum cifrele arată acolo o creștere atât a cazurilor noi, cât și a spitalizărilor.

Îngrijorător este faptul că țările afectate acum, Marea Britanie, Țările de Jos, Irlanda, Italia, Elveția, au o rată ridicată a vaccinării. Cum la noi nivelul vaccinărilor est emult sub cel al statelor occidentale, este de așteptat ca efectele valului 6 al pandemiei să fie mai dure.

„Creşterea numărului de cazuri în toată Europa nu ar trebui să ne lase indiferenţi. Ce am constatat în ultimele zile este reluarea creşterii în ceea ce priveşte numărul de cazuri, în multe ţări din vestul Europei, ţări care de altfel au renunţat înaintea noastră la o mare parte sau la toate măsurile nonfarmacologice, ca să le numim aşa”, subliniază dr. Marius Geantă.

Peste 6 milioane de decese în toată lumea

De la începutul pandemiei, în România au fost înregistrate peste 2,7 milioane de cazuri de COVID și 64.518 de decese asociate virusului SARS-COV-2. La nivel mondial, pandemia de coronavirus a făcut peste 6 milioane de victime, cele mai afectate țări fiind SUA, India și Brazilia. Peste 452 de milioane de infectări s-au înregistrat în toată lumea, de la debutul pandemiei.  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
mariana moculescu jpg
cub gabriela marin denise pilafai png
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
 dmitri rogozin sursa facebook
Supermarket FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
cub cred în românia animat gif
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg
Prima doamnă a SUA s a ocupat de decorațiuni jpg