Barack Obama are Covid-19. Cum se simte fostul preşedinte american

Fostul preşedinte SUA, Barack Obama, a anunţat că este bolnav de Covid-19, pe pagina sa de Twitter. Politicianul a precizat că este vaccinat cu trei doze şi a dat detalii despre starea sa de sănătate, dar şi cea a soţiei sale, Michelle Obama. 

Barack Obama foto: Getty
Barack Obama foto: Getty

Coronavirusul nu iartă pe nimeni! Barack Obama a anunţat că s-a infectat cu SARS-CoV-2. El a precizat că are o durere ăn gât de câteva zile, dar acesta este singurul simptom de care suferă. Obama a mai ţinut să spună şi că este vaccinat cu toate cele trei doze, la fel ca şi soţia sa, Michelle, care nu este bolnavă. 

"Tocmai am fost testat pozitiv pentru Covid. Am o durere în gât de câteva zile, dar mă simt bine în rest. Michelle şi cu mine sunt bucuroşi că suntem vaccinaţi şi avem şi boosterul făcut. Ea este negativă. E un mod de a amintit tuturor că trebuie să se vaccineze, dacă nu au făcut-o deja, chiar dacă au început să scadă cazurile", a spus Barack Obama, pe pagina sa de Twitter, duminică, 13 martie. 

Barack şi Michelle Obama foto: Getty
Barack şi Michelle Obama foto: Getty

Autorităţile din SUA au relaxat măsurile de protecţie 

Anunţul lui Obama vine după ce SUA au decis să relaxeze măsurile de protecţie împotriva coronavirusului, după ce numărul de cazuri zilnice a început să scadă. În medie, au fost înregistrate 35.000 de cazuri noi săptămâna aceasta, conform guardian.com, cu mult sub cifrele din mijlocul lui ianuarie, care erau în jur de 800.000. 

Numărul total de morţi din SUA, de la începutul pandemiei din 2020, era de puţin peste 967.000, duminică, dintr-un total de 79,5 milioane de infectări. 

Peste 47% dintre adulţii din SUA, vaccinaţi cu doza booster

Conform Centrului pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (CDC), în jur de 75,3% dintre americanii adulţi sunt vaccinaţi, iar 47.,7% au şi doza a treia. Gardul de vaccinare este mai mic în statele republicane, care se şi împotrivesc măsurilor de protecţie. 

Familia Obama are case în Washington DC, Massachusetts şi Hawaii, toate state care au un grad de vaccinare de peste 70%. 

Obama, criticat aspru pentru petrecerea de 60 de ani, din vara lui 2021

Barack Obama a împlinit 60 de ani, în august 2021, când vrut să organizeze o petrecere grandioasă pe o insulă din Massachusetts. Sute de oficiali, membri ai administraţiei Obama şi vedete au fost invitate la eveniment, însă fostul preşedinte a fost apru criticat pentru petrecere şi mai ales pentru numărul de participanţi. Obama a decis să anuleze evenimentul şi să marcheze cei 60 de ani într-un cadru mult mai restrâns, ca urmare a creşterii cazurilor în SUA; din cauza variantei Delta. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net