Valabilitatea certificatului Covid-19 a fost modificată!

Ultima actualizare:

Certificatul Covid-19 este valabil încă un an, potrivit unei decizii recente a Parlamentului European. Măsura se va aplica pentru călătoriile în interiorul Uniunii Europene, deși multe țări membre nu mai solicită actul, la trecerea graniței. 

Valabilitatea certificatului Covid-19 a fost modificată!
Valabilitatea certificatului Covid-19 a fost modificată!

Certificatul digital Covid-19 al Uniuniii Europene beneficiază de prelungirea termenului de valabilitate, astfel că românii vor putea circula în interiorul statelor membre UE, până la 30 iunie 2023, folosind același tip de document. 

Citește și: Veşti bune pentru români! Nu mai e nevoie de certificat Covid în Italia

Parlamenul European a luat această măsură pentru a se asigura că cetățenii U.E au posibilitatea de a circula fără restricții, în contextul apariției unie noi variante de coronavirus, notează Adevărul.ro. 

Prelungirea certificatului Covid-19 resprezintă o convenție ce mai are nevoie de aprobare din partea Parlamentului European şi a Consiliului UE. 

Certificatul digital Covid-19 , în formă actuală, presupune vaccinarea împotriva COVID-19, un test negativ sau infectarea cu Sars-Cov-2, în ultimele 6 luni. Actul ar fi urmat să expire la 30 iunie 2022, însă Comisa Europeană a decis prelungirea valabilității cu un an.

Citește și: Doza booster, necesară din februarie, pentru călătorii. Cine trebuie să o facă

De ce a decis U.E prelungirea valabilității certificatului Covid

Comisarul european Didier Reynders a salutat decizia anumitor țări europene de a ridica reestricțiile și a explica motivele prelungirii valabilității certificatului Covid-19. 

,,Situaţia epidemiologică se poate schimba rapid, iar certificatul digital COVID-19 al UE a fost un instrument cheie pentru a ne ajuta să traversăm situaţii fluctuante. Suntem hotărâţi să revenim la libera circulaţie fără restricţii şi salutăm decizia unor state membre de a ridica toate restricţiile de călătorie, inclusiv prezentarea unui certificat COVID-19.

Totuşi, „acordul la care s-a ajuns astăzi (luni - n.r.) ne va ajuta în continuare să facilităm călătoriile libere şi în siguranţă, dacă o creştere a infecţiilor obligă statele membre să reintroducă temporar restricţii”, a explicat comisarul european responsabil cu acest dosar, Didier Reynders.

La finalul lui 2022, ar putea avea loc  alte schimbări cu privire la aplicarea regulamentului certificatului Covid-19, în funcție de raportul Comisiei Europene. 

Parlamentul European consideră că certificatele Covid-19 ar trebui să facă dovada administrării schemei complete de vaccinare, indiferent de statul membru în care persoana a fost imunizată. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net