Mii de oameni la Parlament, împotriva certificatului Covid. Protestatarii AUR s-au mutat la Guvern şi Universitate

Ultima actualizare:

Mii de oameni s-au adunat, marți dimineață, în fața Parlamentului, cu mesaje împotriva introducerii certificatului Covid. Protestul este organizat de AUR. Protestatarii, fără mască de protecție, au intrat în curtea Parlamentului în jurul prânzului.

Mii de oameni protestează împotriva introducerii certificatului Covid la muncă. Foto: Inquam
Mii de oameni protestează împotriva introducerii certificatului Covid la muncă. Foto: Inquam

Protest AUR la Parlament

Mai mulți manifestanți s-au îmbrâncit la protestul Aur și au încercat să se urce pe gardurile Parlamentului.

Protestul AUR a început în jurul orei 9.00. Până la ora 12:30, mii de oameni s-au adunat în fața Camerei Deputaților cu steaguri și pancarte cu mesaje împotriva introducerii certificatului Covid.

În jurul orei 15, protestatarii au plecat spre Guvern. 700 de membri și simpatizanți AUR au ajuns în faţa Palatului Victoria în jurul orei 16, însoţiţi de jandarmi. Ei au început să scandeze lozinci şi acolo. 

Câteva zeci de persoane au plecat de la Guvern în Piaşa Universităţii. Printre ei s-a aflat şi Diana Şoşoacă. Acolo, ei au depus coroane de flori în memoria Eroilor Revoluției. Traficul a fost blocat în zonă, dar nu s-au semnalat incidente.

George Simion, live pe Facebook

Liderul AUR a intrat în direct pe pagina personală de Facebook, încurajându-i pe oameni să iasă în stradă. În intervenția lui, George Simion susținea că în fața Parlamentului se află deja 15.000 de oameni.

„S-au trezit românii. Ia uite câți sunt! Bravo, sunt mulți oameni. 15.000 doar la Camera Deputaților. Deputații au intrat pe la Senat, ca să nu dea ochii cu voi”, a transmis Simion în timp ce dădea mâna cu protestatarii prin gardul de la Parlament.

Protestatarii scandau "Libertate" și "România, trezește-te". ”Veniți, că suntem mulți, suntem foarte mulți în fața Parlamentului”, a spus George Simion, aflat la protest și care a transmis live pe Facebook.

În jurul prânzului, protestatarii au intrat în curtea Parlamentului și au forțat intrarea în Senat. Acolo au fost întâmpinați de jandarmii care au încercat să-i oprească. 

Certificatul Covid la locul de muncă, după 3 săptămâni consecutive de creștere

Coaliția discută un nou proiect de lege inițiat de Alexandru Rafila privind introducerea certificatului Covid la locul de muncă. Certificatul Covid la locul de muncă ar urma să fie introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, iar acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea acestuie certificat, a transmis luni seară Ministerul Sănătăţii.

Renunţarea la certificatul Covid la locul de muncă se va face după ce trendul devine descendent, iar incidenţa cumulată scade sub 1.

Potrivit proiectului privind certificatul Covid la locul de muncă discutat în Coaliție testarea gratuită a angajațiilor trebuie să se facă pentru o perioadă de maxim 45 de zile prin acordarea unor tichete tip vouchere în valoare de 50 de lei (tichetul).

Știre în curs de actualizare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
Kate Middleton și Prințul William  foto   GettyImages jpg
pisici
mihaela bilic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net