Locul secret al grecilor! Insula „unde nu se aud manele și «bemweurile» nu au intrare pe plajă”

Ultima actualizare:

A fost dezvăluită o nouă minune ascunsă a Greciei. Românii au numit-o insula „unde nu se aud manele și bemweurile nu au intrare pe plajă”. Cei care ajung acolo cred că au nimerit într-un colț de rai sau pe o insulă exotică din Caraibe.

Insula unde se ascunde grecii. Foto: Instagram/t.r.a.v.e.l.spirit
Insula unde se ascunde grecii. Foto: Instagram/t.r.a.v.e.l.spirit

Micuța insulă este sălbatică și spectaculoasă! Are plaje lungi acoperite de nisip fin, iar apa are un albastru care te lasă fără răsuflare. Se spune că drumurile dificile duc deseori către locuri pe care nu le vei uita niciodată. Nu spunem că e dificil să ajungi să-ți pui prosopul în acest decor de vis, dar călătoria poate fi una mai lungă decât te așteptai. În orice caz, e mult mai aproape decât orice destinație exotică. 

Află: De ce grecii nu fac limonadă când e plin de lămâi? Explicațiile te vor lăsa fără cuvinte

Insula are o suprafață mică, unde locuiesc doar 300 de locuitori. Vara e plină de greci care caută sentimentul de libertate și relaxare deplină.

Sigur te interesează: Ce lucruri n-ar lua românii în vacanța din Grecia? „Nu puneți în bagaj soacra!”

„Un alt colț rupt din rai unde am avut ocazia să stau 12 zile este insula Elafonissos. În general populată în timpul verii cu turiști greci și italieni, pe aceste meleaguri încă nu a călcat așa zisul Melteanus Autenticus”, a scris un internaut pe cunoscuta pagină de Facebook - Forum Grecia.

O nouă minune ascunsă a Greciei! Insula Elafonissos e un adevărat colț de rai

Aflată la capătul Pelopenezului, la doar 15 minute cu ferryboat-ul, insula secretă a grecilor nu este atât de greu de accesat pentru români. Dar va trebui să fiți atenți la planificare excursiei și la logistică. Vorbim imediat despre modul cum se poate ajunge acolo. 

Sigur te interesează: Insula din Grecia fără români! „Încă nu a fost descoperită de «Melteanus Autenticus»"

Mai întâi trebuie spus că insula este sălbatică, nu se găsesc decât câteva taverne în oraș, chiar în zona unde vă lasă vaporul. În rest, norocoșii care pășesc acolo vor fi înconjurați doar de apă albastră și voie bună.

„Manelele nu răsună în difuzoare și 'pemweurile' nu au intrare pe plajă. Un fel de 'sărăkie' pentru cei care iubesc all-inclusive, un paradis pentru cei care iubesc natura cu adevărat”, a scris Bogdan Nicolae, pasionatul de călătorii care a lăudat insula Elefanissos pe Forum Grecia.

Vezi și: Insula unde trăiesc cei mai mulți oameni de peste 100 de ani! Cele zece secrete ale nemuririi

Cum ajungi în Elafonissos, insula ascunsă din Grecia? „Un paradis pentru cei care iubesc natura cu adevărat”

Cele mai renumite plaje de pe această insulă sunt: Frango și Sarakiniko. Cele două se unesc și formează faimoasa plajă Simos. Alte două locuri speciale sunt Nissia și Lefki. Din port pâna la Simos, aflată în nordul insulei, este o distanță de aproximativ 4 km.

Cea mai mare agitație se află în zona portului. Acolo veți găsi străduțe și terase specifice Greciei. Totodată, acolo se află și câteva magazine, dar și majoritatea unităților de cazare.

Unde mergi în concediu? Sugestii de vacanță! Cele mai frumoase insule din Europa!

Pentru a ajunge în Elafonisos există câteva opțiuni pentru români. Una mai simplă ar fi călătoria cu avionul până la Atena, aflată la aproximativ 300 km, sau până la Kalamata, la 150 km distanță. Evident, de acolo, cel mai convenabil ar fi să închiriați o mașină până în Pounta și să traversați cu ferryboat-ul către insulă. Călătoria cu vaporul durează aproximativ 15 minute, iar prețul este unul modic.

Dacă aveți însă mai mult timp la dispoziție și sunteți cu mașina personală, atunci insula Elafonissos va așteaptă cu brațele deschise. Ea se află în sudul Greciei, la capătul peninsulei Peloponez.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Foto: Facebook/Sandu Nicolae Bogdan

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net