Insula din Grecia fără români! „Încă nu a fost descoperită de «Melteanus Autenticus»"

Ultima actualizare:

Mulți români doresc un concediu pe o insulă din Grecia unde nu se află prea mulți conaționali. Misiunea pare una imposibilă, chiar și pentru Tom Cruise, în condițiile în românii îi invadează pe eleni în fiecare vară. Totuși, mai există mici speranțe pentru cei care visează la un asemenea sejur. 

Insula din Grecia fără români! Foto: Facebook/Sandu Nicolae Bogdan
Insula din Grecia fără români! Foto: Facebook/Sandu Nicolae Bogdan

Vacanța de vară e plină căutări pentru pasionații de locuri noi și voie bună. O insulă din Grecia fără români a fost desconspirată, iar turiștii susțin că pe acolo nu a călcat încă „melteanus autenticus”.

Într-o postare de pe cunoscuta pagina de Facebook Forum Grecia, un român a dorit să împartă un astfel de secret. Nu toată lumea a primit cu drag sugestia acestuia.

Află: De ce grecii nu fac limonadă când e plin de lămâi? Explicațiile te vor lăsa fără cuvinte

„Și de ce le faceți reclamă? Să se umple și astea? Cei care chiar iubesc Grecia, fiți sigur că le știu. Au căutat și au găsit și Grecia adevărată, mai puțin călcată de hoardele de turiști”, a scris Daniela pe pagina de Facebook, după ce un membru al comunității forum Grecia a dezvăluit o insulă superbă unde au pășit puțini români.

Care este insula din Grecia fără români? „Veți avea o vacanță de neuitat pe aceste meleaguri de vis”

„Având în vedere că am văzut multe postări în care conaționalii noștri caută ținuturi în Grecia, în care nu se vorbește românește și în care încă nu a călcat așa zisul "Melteanus Autenticus", vreau să vă invit să vizitați unul dintre minunatele locuri pe care le-am văzut de-a lungul anilor și anume insula Karpathos”, a scris Nicolae pe pagina de Facebook Forum Grecia.

Mulți români au confirmat că această insulă este una mai puțin frecventată de conaționali sau, în general, chiar de turiști. „Nu numai că nu am găsit români, dar din avionul de Karpathos s-au dat jos doar 6 turiști”, a povestit un bărbat care a vizitat insula din Grecia.

Unde mergi în concediu? Sugestii de vacanță! Cele mai frumoase insule din Europa!

Superba insulă din sud-estul Mării Egee e destul de greu de accesat. Ca un punct de reper pentru cei pasionați de locuri noi, Karpathos se află între Creta și Rodos. Este cea a doua cea mai mare insulă din Arhipelagul Dodecanez. Datorită locației sale la mare distanță de Grecia continentală, ea rămâne relativ o insulă virgină pentru români. 

Cum se ajunge pe insula din Grecia fără români?

Insula Karpathos e considerată un diamant neșlefuit. Peisajele sunt de vis, spun turiștii, care laudă, de asemenea, amabilitatea localnicilor. Insula are o formă alungită și este traversată de un lanț montan, al cărui cel mai înalt punct este Muntele Lastos.

Populația de pe insula nevizitată momentan de români este de circa 6500 locuitori. Numărul acestora se triplează pe perioada verii. Majoritatea plajelor sunt sălbatice, fără prea mult confort pentru cei care caută un șezlong lângă apă. Karpathos e despre liniște sufletească, aventură și fericire deplină!

Vezi și: Insula unde trăiesc cei mai mulți oameni de peste 100 de ani! Cele zece secrete ale nemuririi

O variantă de a ajunge pe insula Karpathos este de a lua un ferry de pe insula Creta. Totodată, există zboruri din Atena, insula având un aeroport.

Pe această insulă din Grecia veți găsi cazari pe toate gusturile și buzunarele. Sunt disponibile apartamente la locații de 5 stele cu piscină și tot confortul dorit, dar și camere simple amenajate cu bun gust. Un alt lucru care nu trebuie ignorat este faptul că turiștii care au avut norocul să ajungă acolo se laudă că peștele de la taverne are un gust minunat, fiind pescuit chiar în ziua respectivă.

„Dat fiind că au trecut câțiva ani de când am fost ultima dată în Karpathos, este posibil ca acum să găsiți câte un pui de daco-roman ici colo, dar sunt sigur că veți reuși să treceți cu vederea și veți avea o vacanță de neuitat pe aceste meleaguri de vis”, a mai transmis bărbatul care a dezvăluit unul din secretele Greciei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net