Turiștii ruși au interzis în țările UE? Oficialii europeni analizează propunerea chiar în aceste momente

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Conflictul dintre Rusia și Ucraina ar putea aduce noi repercusiuni pentru cetățenii Rusiei. Aceștia riscă să nu mai poată călătorii în țările membre UE dacă propunerea acestui fapt va fi acceptată în decursul acestei săptămâni.

image

Săptămâna aceasta, Praga va găzdui mai mulți miniștrii ai apărării și ai afacerilor externe din statele Uniunii Europene. Aceștia vor analiza opțiunile privind o misiune militară din cadrul UE pentru antrenare forțelor ucrainene.

Citește și: Ce se întâmplă cu ideologul lui Putin, după ce și-a văzut fiica murind

Un alt subiect al discuției va fi propunerea mai multor state membre de a interzice accesul turiștilor ruși pe teritoriul statelor membre UE.

Nu rata nici: Aici, refugiaţii ucraineni uită pentru câteva ore de război

Trupele ucrainiene sunt deja antrenate de statele membre

Date fiind agresiunile multiple din partea Rusiei asupra teritoriului ucrainean, țările occidentale au hotărât să aprovizioneze poporul ucrainean cu armament potrivit pentru a face față statului condus de Putin. Mai multe țări membre UE au demarat deja antrenamente ale forțelor ucrainene pentru ca aceștia să poată folosi armamentul pus la dispoziție.

Hai să afli și: Salonul auto de la Helsinki! Rușii abandonează mașini de lux la aeroport

Un diplomat european a declrat că nu se cunosc încă detalii ale acestei posibile operațiuni, cum ar fi unde săar defășura această activitate și cât ar trebui să dureze.

Joseph Borrell, șeful diplomației europene, a fost rezervat privind detaliile acestei misiuni, spunând doar că o eventuală misiune de acest tip nu va avea baza în Ucraina.

Turiștii ruși ar putea pierde accesul în țările membre

Politica externă a UE încă are ca prioritate conficltul armat dintre Rusia și Ucraina care se defășoară deja de aproximativ 7 luni.

Miniștrii de externe ale unor state membre au propus interzicerea accesului turiștilor ruși pe teritoriul țărilor UE, ca dovadă a poziționării dure și unitare a acestora legat de atacurile Rusiei asupra Ucrainei. Miniștrii ar urma să discute marți această posibilitate.

Președenția cehă a UE și-a exprimat susținerea acestei idei. Propunerea a fost în special sprijinită de tările baltice.

Germania are însă o altă părere. Cancelarul Olaf Scholz s-a arătat reticent asupra acestei acțiuni, susținând că o astfel de restricționare ar face foarte dificilă primirea acelor cetățeni ruși care se opun conflictului și agresiunii asupra Ucrainei. Josep Borrell s-a opus și el acestei propuneri.

Acesta din urmă a declarat duminică seară pentru postul de radio și televiziune austriac ORF următoarele :

„Nu sunt în favoarea opririi emiterii de vize pentru toți rușii. Trebuie să fim selectivi, nu putem lua o măsură generală.”

A mai adăugat și că nu consideră tăierea tuturor legăturilor cu civilii ruși ca fiind o soluție. Consideră că acest fapt nu ar avea rezultate pozitive, însă consideră că este necesară o revizuire a procedurilor de acordare a vizei pentru anumite categorii de cetățeni ruși.

Gabrielius Landsbergis, ministrul de externe al Lituaniei, a declarat recent că Estonia, Letonia, Lituania, Finlanda și Polonia, țări care au frontieră cu Rusia, ar putea interzice intrarea cetățenilor ruși pe teritoriile lor dacă UE nu adoptă o restricție în ce privește blocul comunitar.

Finlanda este și ea susținătoare a asprei măsuri ce vizează cetățenii ruși, premierul finlandez Sanna Marin declarând pentru Agerpres următoarele :

„ Nu cetăţenii ruşi au început războiul, dar în acelaşi timp trebuie să fim conştienţi de faptul că ei susţin războiul. Nu cred că este corect ca cetăţenii ruşi să poată intra în UE şi în spaţiul Schengen şi să meargă să admire peisajele în timp ce Rusia omoară oameni în Ucraina''

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net