Salonul auto de la Helsinki! Rușii abandonează mașini de lux la aeroport

#Război Ucraina-Rusia

Parcarea aeroportului din Helsinki a fost transformată într-un veritabil salon auto, cu mașini de lux înmatriculate în Rusia.

Un model de ultimă generație de Mercedes și un Porsche de colecție, abandonate. Foto: AFP
Un model de ultimă generație de Mercedes și un Porsche de colecție, abandonate. Foto: AFP

Mașini de colecție sau modele abia lansate, toate pot fi admirate în parcarea aeroportului din capitala Finlandei. Toate au câteva elemente în comun, costă mulți bani, sunt abandonate și... sunt înmatriculate în Federația Rusă.

Rușii sunt dispuși să facă sacrificii pentru a tranzita Europa

Uniunea Europeană şi-a închis spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti după ce Moscova a invadat Ucraina, ceea ce i-a determinat pe ruşii care vor să călătorească în Europa să traverseze frontiera cu maşina sau, dacă sunt dispuşi să facă un ocol, să zboare cu companii aeriene non-occidentale, notează Adevărul.

Autoritățile europene nu sunt  încântate de improvizația aplicată de ruși pentru ca aceștia să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene.

Citește și: Germania trece pe cărbuni, din cauza crizei gazului rusesc

Astfel, Finlanda a anunțat că va limita vizele turistice pentru cetățenii ruşi la 10% din volumul actual, începând cu 1 septembrie.

Chiar și așa, pentru ruși nu reprezită un impediment, unii dintre ei fiind beneficiarii unor vize Schengen emise de alte state.

Conform poliţiei de frontieră, din Finlanda, aproximativ două treimi dintre ruşii care traversează frontiera estică a Finlandei au prezentat o viză Schengen emisă de o altă ţară decât Finlanda, mai notează Adevărul.

Ce state au emis vizele utilizate de ruși

În contextul războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse de UE, acest tranzit nu este văzut cu ochi buni, mai ales că printre cetățenii ruși care motivează călătoriile în scop turistic, se pot ascunde și spioni sau alte personaje periculoase.

Regulamentul Schengen nu permite Finlandei să închidă frontierele pentru anumiți cetățeni, fiind nevoie ca măsura să fie aplicată de comun acord în UE.

Citește și: Daria Dughina, decorată post-mortem de Putin. Cine sunt suspecții de comiterea atentatului

Letonia, Lituania şi Polonia au nu au mai emis vize turistice pentru cetățenii ruşi la scurt timp de la izbucnirea războiului. Aceștia beneficiază de vize Schengen emise de state precum Ungaria, Spania, Italia, Austria sau Grecia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

ilie nastase botosani 2 jpg
tina turner jpg
cub gabi bădălău png
camion thor24 1200 jpg
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
cub carmen brumă png
image
image
image
image
image
image
camion thor24 1200 jpg
ilie nastase botosani 2 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg