Germania trece pe cărbuni, din cauza crizei gazului rusesc

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Nemții recurg la soluții de „avarie” pentru a face față crizei importurilor de gaze din Rusia.

Centralele pe cărbuni nu sunt prietenoase cu mediul sau cu sănătatea umană. Foto generic
Centralele pe cărbuni nu sunt prietenoase cu mediul sau cu sănătatea umană. Foto generic

Germania a început să repornească centralele pe cărbune, o soluție nu tocmai prietenoasă cu mediul înconjurător și, mai ales, cu sănătatea umană.

Centralele erau utilizate pentru stabilizarea rețelei electrice

Centralele fuseseră plasate în rezervă, informează G4Media. Astfel, centrala Heyden, din apropiere de orașul Hanovra, urmează să fie repornită în data de 29 august, fiind estimată o perioadă de funcționare până în luna aprilie a anului 2023.

Nu este deloc o soluție îmbucurătoare, mai ales că nemții plănuiau să închidă toate centralele alimentate cu cărbune până în 2038. Războiul din Ucraina și sancțiunile impuse invadatorilor ruși, însă, au dus la o criză a alimentării cu gaze naturale, principalul furnizor fiind chiar Federația Rusă.

Citește și: Atenție, nu e un text banal! Cristina Bălan: «Citiți mai jos povestea Țestoasei Tonka»

Aceste centrale erau planul de rezervă al Gemaniei pentru a asigura producția de energie electrică pentru a stabiliza tensiunea din rețeaua națională. Acum, însă, vorbim despre o criză în toată regula. 

Centrala Heyden a fost inaugurată în 1987 și are o capacitate totală de producție de 875 de megawați. Este a doua centrală ce va fi redeschisă, după ce la începutul lunii august, nemții au repus în funcțiune centrala Mehrum din Hohenhameln.

Centralele pe cărbuni au cauzat zeci de mii de victime în Anglia

În Marea Britanie, de exemplu, centralele pe cărbuni, utilizate pentru a asigura încălzirea zonelor rezidențiale, au fost cauza celebrului smog. 

În anul 1952, poluarea cauzată de centralele pe cărbuni a cauzat  un fenomen, în luna decembrie, numit „Marele smog londonez”. Din cauza inversiunii termice și a fumului rezultat de la centralele pe carbuni, a cauzat o ceață densă, care a aruncat capitala Marii Britanii în beznă.

Citește și: Ultima aplicație de Google Maps! Acum poti verifica si calitatea aerului

Mai grav, după unele estimări, smog-ul produs în acel moent a ucis între 10.000 și 12.000 de britanici. Aproximativ 100.000 de londonezi au fost răniți din cauza lipsei vizibilității, efectele asupra sănătății afectând ani la rând persoanele care au inhalat aerul poluat, în acel moment.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net