Nouă lovitură pentru Rusia! Germania vrea să renunțe la importurile de petrol, cărbuni și gaze!

Sancțiunile Occidentului asupra Federației Ruse, după invazia din Ucraina, prind tot mai mult contur. Germania a anunțat că are în plan să renunțe la importurile de petrol şi cărbuni din Rusia începând chiar anul acesta, urmând să nu mai importe nici gaz în aproximativ doi ani.

Germania vrea să renunțe la importurile de petrol, cărbuni și gaze din Rusia Foto: Pixabay
Germania vrea să renunțe la importurile de petrol, cărbuni și gaze din Rusia Foto: Pixabay

Rusia este din nou pusă în dificultate din punct de vedere economic, după ce statul german a anunțat că nu va mai cumpăra energie rusească, începând din acest an cu petrolul și cărbunii și ajungând chiar să renunțe și la gazele din Federația Rusă, în anul 2024. 

Germania are în plan să renunțe la importurile de petrol, cărbuni și gaze din Rusia

Pentru moment, autoritățile germane au declarat că nu susțin embargo-ul imediat în ceea ce privește energia din Rusia, deoarece această măsură ar costa prea mult economia. În același timp însă, Germania are de gând să producă aceste schimbări treptat, renunțând de anul acesta două principale surse de energie, venite din partea Rusiei. 

Cancelarul Olaf Scholz a precizat că Germania intenţionează să devină independentă de energia rusă cât mai curând. Astfel, statul are în plan să reducă importurile de petrol rusesc până la jumătatea anului şi să fie „aproape independentă” până la finalul lui 2022. Importurile de cărbune s-ar putea încheia chiar în această toamnă. În privința gazelor, Germania estimează că ar putea deveni independentă de energia din Rusia începând cu jumătatea anului 2024.

Citește și: Primele sancțiuni pentru Rusia. Anunțul făcut de Joe Biden

Guvernul german a recunoscut că acest plan va fi unul dificil, însă are în vedere construirea unei noi infrastructuri în acest sens, pentru a rupe lanțurile de aprovizionare cu energie rusească. 

Totodată, pentru susținerea îndeplinirii acestui plan, oficialii germani au anunțat joi că au în vedere posibilitatea de a „suspenda” închiderea unor centrale pe cărbune, cu scopul de a înlocui gazele naturale ruseşti, însă îşi menţine obiecitvul renunţării la această energie fosilă în 2030. Noua infrastructură ar putea fi reprezentată de terminale de gaz natural lichefiat.

Citește și: Rusia nu mai poate scăpa! Sancțiunile au fost adoptate și de marile exchange-uri de criptomonede

Închiderea centralelor pe cărbune va putea fi suspendată până la noi ordine, după examinarea de către Agenţia federală a reţelelor, însă ne menţinem obiectivul unei renunţări la cărbune, în mod ideal până în 2030.”, se arată într-un acord, potrivit Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net